4 tipy, jak na lov kaprů, abyste byli úspěšní

Share

Lov kaprů se daří zejména na podzim. I během zbytku roku se ale můžeme postarat o parádní úlovky. Jak na to?

Připravte si boilies

Snad od nepaměti si rybáři připravují chutnou svačinku pro své kapry. Krmná boilies dokonale nalákají šupináče přesně tam, kde si je přejete mít. Boilies si můžete připravit i doma, ale aby se vám podařila kvalitní směs, kterou nebudete muset vyhodit, chce to trochu cviku. Zkušení rybáři si objednávají rovnou hotové boilies, se kterými se jim daří ulovit parádní kousky.

Co vlastně boilies jsou? Jedná se o speciální těsto, které se následně napařuje na vodní páře. A voní! Rybám tedy určitě. Základem úspěchu je troška medu a základní ingredience, které kaprovité ryby vábí.

Dodržujte zlaté pravidlo

Pro lov kaprů se vám rozhodně bude hodit zlaté pravidlo. To říká, že je potřeba chytat na tom břehu, na který vám fouká vítr do tváře. Vítr vám totiž přirozeně přihání ryby do vašeho směru. Nevěříte? Vyzkoušejte.

Nachystáme si tygří ořech

Když si chceme zarybařit a jdeme po pořádných kouscích, je dobré využít toho, co velcí kapři zbožňují. Vsadit tak můžete na boilies s ostrou příchutí wasabi a křenu. Silný pach návnady odradí menší ryby, velcí kapři jej ale milují. Ostatně, stejně jako tygří ořech. Ten chutná nejen kaprům, ale také amurům. A odolá i rakům a bílým rybám.

Pořádná porce krmení

Chcete zaujmout kapří smečku? V tom případě si nachystejte trochu více krmiva, než kolik jste původně plánovali vzít na svůj dnešní výlet. Ryby si nejprve pořádně rozkrmíte a přilákáte jich velkou spoustu. Následně stačí jen nahodit a čekat, až se někdo uráčí si na vaší dobrotě pochutnat. Abyste z vody netahali jen menší kousky a bílé ryby, rovnou na lovné místo přidávejte tygří ořechy a velké boilies s křenem a wasabi.

Jakou taktiku zvolíte vy? Už víte, jaké boilies si pořídíte a zda se rozhodnete vyzkoušet i tygří ořechy?

https://pixabay.com/cs/photos/rybářská-loď-rybář-př%C3%ADroda-jezero-3705910/

Read more

Local News