3 tipy, jak pečovat o koženou obuv

Share

Péče o koženou obuv je o něco náročnější než u klasických bot. S našimi tipy si s ní ale hravě poradíte a zvýšíte tak její životnost.

Kožené boty jsou znakem luxusu. Ty nejlepší výrobky patří mezi výkladní skříň obuvnictví. Proto byste se o ně měli náležitě starat. A v následujících řádcích vám ukážeme, jak na to.

Základem je prevence

Je sice lákavé navléknout si nově zakoupené boty a hned v nich vyrazit ven. Raději jim doma věnujte chvilku pozornosti, protože vám za to poděkují dlouhou životností. O výživu a lesk materiálu se postarají speciální krémy a vosky. Jakmile je nanesete na povrch boty, nezapomeňte je také důkladně vykartáčovat speciálním kartáčem. Skvělým pomocníkem před první vycházkou je taktéž impregnace na obuv.

Sucho díky impregnaci

Nano impregnace na boty zajistí dokonalou ochranu před působením vody. Kvalitní nano sprej na boty vodu odpuzuje a nedovoluje, aby pronikala dál do materiálu. Pokud ale bude vaše obuv delší dobu v botníku, neznamená to, že péči nepotřebuje. Právě naopak. Kůže neustále pracuje a dýchá a nano impregnace na obuv se přitom taktéž odpařuje. Proto ji aplikujte pravidelně podle pokynů výrobce. Obecně se ale udává, že kapalnou impregnaci byste měli aplikovat každých 14 dní, voskovou pak jednou za šest týdnů.

Boty také čistěte

Nikdo nechce chodit ve špinavých botách. Proto nezapomínejte ani na jejich pravidelné čištění. Pokud vaši obuv pravidelně impregnujete, bude čištění velice jednoduché. Takto ošetřenou obuv totiž zpravidla stačí jen oklepnout a nečistota se sama sveze po povrchu. Větší špínu pak stačí otřít vlhkým hadříkem. U broušené kůže si ale dávejte větší pozor. Na čištění používejte jen speciální gumu na velkur a semiš. Malou kostičkou a jemnými pohyby pak skvrnu otírejte, dokud zcela nezmizí.

Read more

Local News