10 věcí, které vás drží zpátky

Share

Zamysleli jste se někdy nad tím, proč v životě nemáte to, co chcete? Proč pořád nad něčím přemýšlíte, ale nikdy se neodhodláte něco udělat? Běžný problém mnoha lidí…

Moje minulost předurčuje moji budoucnost

Nesuďte budoucnost podle svých předešlých chyb a omylů. I něco, co může skončit špatně, může být tou nejcennější zkušeností v životě – a mnohdy to tak bývá. Když se vám něco nedaří, pořádně se nadechněte, ty nejlepší věci přeci přicházejí tehdy, kdy je nejméně čekáme.

Zajímá mě, co si o mně myslí ostatní

Ignorujte nezdvořilé lidi, kteří vás pomlouvají za zády. Je to totiž přesně to místo, kam patří – za vaše záda. Být silný neznamená vždy bojovat, pravá síla je ukryta ve schopnosti nechat plavat nesmyslnou věc.

„Nemůžu“, „Je příliš pozdě“, „Nejsem dost dobrý“ atd.

Nikdy nevíte, kdy nastane konec vaší cesty. Víte však, kde jste dnes a můžete mít i představu o tom, kde budete za pár let.

Je toho tolik, co se může pokazit!

Ano, pravděpodobně se i něco pokazí, ale situace, která nastane, nebude přeci nevyřešitelná. Zaměřte se na to, co už je teď správně. Buďte vděční za to, že po noci nastane ráno, buďte vděční za přátele a rodinu a za minulé sny, které se proměnily ve skutečnost.

Nelíbí se mi, protože jsou rozbití.

Jakmile dospíváte, zjistíte, že máte dvě ruce – jednu na pomoc sobě a druhou na pomoc ostatním. Buďte někdo, kdo buduje a stará se s laskavým srdcem o všechny okolo. Buďte někdo, kdo hledá v lidech to nejlepší a opouští je o trochu silnější než dříve.

Jsem příliš nešťastný, abych udělal někoho šťastného.

Štěstí je jako bumerang. Když se přistihnete, že jste nešťastní, dělejte malé věci, které udělají šťastným někoho jiného. Garantuji vám, že při úsměvu bude těžké odolat pozitivní vlně.

Nemůžu nikomu věřit.

Často své mysli a srdce držíme uzavřené. Ne proto, že bychom nevěřili, že nás ostatní opustí, zklamou, přestanou milovat, ale proto, že my sami nevydržíme tu emocionální bolest, která tyto činy doprovází.

Každý to dělá, takže to musí být správné.

Žijte VÁŠ život, ne život ostatních. Nikdy neskrývejte, co jste. Jediná hanba je mít hanbu. Jestliže následujete dav, nikdy nedojdete dále, než tento dav.

Nikdy nebudu lepší.

Pokud je život tvrdý, nezapomeňte, že to takový nebude napořád. Naopak pokud máte skvělý den, nepředpokládejte, že bude skvělý i zbytek vašeho života.

Nemám čas snít.

Pravá životní tragedie není v tom, že nedosáhnete svého cíle, ale v tom, že žádný cíl ani nemáte. Rozviňte myšlenku, která se vám honí v hlavě. Překonejte strach a pracujte na ní.

Realizujte ji. 

A nezapomeňte – nemusíte zdolat celé schodiště najednou, stačí udělat jeden krok vpřed.

Read more

Local News