10 věcí, které jste nevěděli o vagíně

Share

Mnoho lidí si myslí, že o sexu ví absolutně všechno a není nic, co by je mohlo překvapit. Pokud však chcete ženu skutečně uspokojit, měli byste vědět vše o anatomii jejích pohlavních orgánů. Ženské tělo znáte možná dokonale, ale určitě nevíte všechno o pohlavním orgánu, který v sexu hraje prim, tedy o vagíně.

Orgasmus je vynikající lék proti bolesti

Znáte to jistě dobře, když vám přítelkyně oznámí, že dnes nic nebude, protože jí bolí hlava. Můžete jí oponovat tím, že právě orgasmus může její problém vyřešit. Je to mnohem lepší a zdravější způsob, jak vyzrát nad bolestí.

Vagína se sama vyčistí

Ženské pohlavní orgány mají ten dar, že se dokážou sami vyčistit. Tuhle skutečnost ví málokdo, přesto je poměrně zásadní. Žena má potřebu se po sexu jít umýt, ale ve skutečnosti to vůbec není potřeba, naopak to může nadělat víc škody než užitku. Je to dáno pomocí výtoku, který pomáhá odplavit odumřelé buňky. Největší očista však probíhá jednou za měsíc v podobě menstruace, díky které dojde k dokonalému pročištění celého těla.

G-bod není to hlavní

Většina lidí si myslí, že G-bod je to hlavní místo, díky kterému žena prožívá orgasmus. Existuje však ještě takzvaný A-bod, který se nachází hlouběji ve vagíně a to na přední poševní klenbě. A-bod stimuluje vyvrcholení stejnou mírou, jako známější G-bod, možná ještě více. Říká se, že ženu dokáže dovést k ohromnému orgasmu.

Jste to, co jíte

Teď není řeč o tloušťce, ale stále jsme u vagíny. I pohlavní orgány jsou odrazem toho, co konzumujete. Zdravá vagína má svůj přirozený zápach, který ovšem není nijak silný a výrazný. Některá jídla, která žena sní, mohou mít výrazný podíl na tom, jakou bude mít genitálie chuť a vůni. Obecně platí, že například mnoho ananasu a broskví má za následek sladší chuť (toto platí při orálním sexu). Vůni pochvy ovlivňuje celá řada faktorů, kromě jídelníčku i fáze menstruačního cyklu.

Žena nemusí mít jen jednu vagínu

Je to až neuvěřitelné, ale přesto tato diagnóza není až tak neobvyklá. Podle výzkumů ji má jedna ze třech tisíc žen. Tato „vada“ vzniká již v prenatálním věku a to tak, že nenarozený plod má dvě vagíny a dvě dělohy, tyto orgány se postupně spojí a vznikne jedna vagína a jedna děloha. Někdy však zdvojené orgány nezmizí a zůstávají po celý život.

Klitoris je více citlivý, než špička penisu

Na špičce penisu je více než 4 tisíce nervových zakončení, na vrcholu klitorisu jich je dvojnásobek.

Vagína může mít při vzrušení dvojnásobnou délku

Pokud dojde ke vzrušení, délka klitorisu se může až zdvojnásobit. Klitoris je velký asi jako hrášek, ovšem při orgasmu se může zvětšit až na 3,5 cm. Zní to neuvěřitelně, ale je to skutečně pravda. Největší změny na vagíně však přijdou po porodu, kdy se zvětší a jakoby vytáhne, což je nevratný jev. Průměrná vagína je dlouhá asi 10 cm a široká zhruba 2 cm (u každé ženy to může být trochu jinak).

Není nekonečná

Nemůže se stát, že by v pochvě dejme tomu nějaký předmět (například kondom) zmizel a dostal se tak dále do těla. Vagína je zakončena úzkým děložním krčkem, který tomu dost úspěšně dokáže zabránit.

Skrývá nespočet bakterií

Každá pochva v sobě ukrývá nespočet různých virů, hub a bakterií, které jsou pro organismus příznivé. Mezi ty užitečné se řadí například laktobacily, které jsou obsaženy v jogurtech. Díky nim je děložní sliznice chráněna proti vzniku kvasinek.

Vaginální svaly jsou velmi silné

Vagína je jako pružina. Je to v podstatě jeden velký sval, který dokáže mít neuvěřitelnou sílu. Nejsilnější vagínu ukázala jedna Ruska, která jen s její pomocí dokázala zvednout 31 kilo.

Nyní už víte o vagíně to nejdůležitější. Je to opravdu velmi zajímavý orgán, který dokáže mít mnoho podob, vůní a přinést nejedno překvapení.

Read more

Local News