Zrychlete jednoduše svůj počítač

Share

Foto: photoXpress.com

Zabrzděné načítání stránek, sekání při hrách? To už je minulostí – zrychlete vaše PC bez nutnosti investice.

1. Vyčistění registrů

Registry jsou úzce spjaty se samotným chodem a spouštěním operačního systému. Při jejich zanesení různými instalacemi programů a aplikací dochází k jejich zpomalování a tím se brzdí celý chod vašeho PC.

Čištění registrů doporučuji provádět přes program WinASO registry optimizer či Reg Cleaner oba tyto programy důkladně pročistí vaše registry a smaží nepotřebné soubory a aplikace – ničeho se nemusíte bát, vaše soubory či chod PC ohrožen nebude. 

WinASO registry optimizer ke stažení ZDE
Reg Cleaner ke stažení ZDE

2. Defragmentace Disku

Defragmentace disku je další důležitou fází při zrychlení vaše PC. Vaše pevné disky jsou po nějaké době fragmentované (zanesené) podobně jako registry a pomocí defragmentace dojde k jejich očistě. Program na defragmentaci disku se jmenuje Tune Up Utilities Tune.

 Up Utilities ke stažení ZDE

3. Vyčistění disku

Klasický systémový nástroj, který se nachází v každém operačním systému Windows – jak již název napovídá, vyčistí vaše pevné disky, smaže zbytečné soubory a uvolní Vám místo.

4. Antivirové programy

Nutností správného chodu PC je i antivirový program, který by měl být v každém PC – nejen, že chrání váš počítač před viry, ale pomocí klasické kontroly projede Váš PC, zda neobsahuje kromě virů i různé spamy a zpomalovací soubory, které Vám nabídne odstranit.

NOD 32 ke stažení ZDE
AVG ke stažení ZDE
 

5. CCleaner

Samotnou kapitolou je prográmek CCleaner, který je sice zdarma, ale mnohdy účinnější než zbytečně předražené verze jiných čističů. CCleaner Vám vyčistí a urychlí nejen váš Operační systém, ale také internet. Navíc opravuje chyby v registrech
CCleaner ke stažení ZDE

6. Vaše iniciativa

V neposlední řadě je to na Vás – k vymazání zbytečných souborů a odinstalování zbytečných aplikací a her žádný program nepotřebujete. Navíc je zbytečné mít nastavené všechny efekty Windows naplno, když pak zpomalují celý chod PC.
Snad Vám tento návod pomohl.
 

Read more

Local News