Zjistili jsme pro vás! Od čeho mohou bolet záda?

Share

Bolesti zad jsou velmi časté a mnoho lidí ani nepřemýšlí, co by jim je mohlo způsobovat. I vy jistě bolesti máte, jinak byste tento článek ani nečetli. Víte, od čeho mohou bolet záda právě vás? Možností je několik!

Ne, opravdu si nemá smysl hrát na tvrďáka! Začněte své bolesti zad řešit. 

Píchlo vás v zádech? Jasně, že to nemusí být nic vážného, ale i tak je to nepříjemnost, která vám sníží výkon v práci i posteli. Když už ne na sebe, tak myslete na ty peníze nebo její řeči o neschopnosti, které vás bude bolest stát!

Svádíte to na sedavé zaměstnání? Důvodů, proč záda bolí je mnohem více!

Staré péro

Máte-li ulevit svým zádům, je třeba začít tam, kde vás jejich bolest nejvíce sužuje – v posteli. I ta maximálně kvalitní matrace má životnost 10 let. Je ta vaše už staršího data? Pak už se o nějaké pružnosti, podpoře pro páteř a pohodlí nedá mluvit.

Zkrátka rozbijte prasátko, je načase investovat money do nového (lépe tvrdšího) lůžka. 

Modemani

Taky jste propadli trendu nošení pánské tašky namísto batohu? Nevyvážená zátěž tlačí na jednu polovinu zad po celou dobu nošení. Bolest je jen protest vašich zad proti této ‚‚zženštilé“ módě.

Se vztekem nejdál nedojdeš (spíš pojdeš)

Věděcké studie dokázaly, že emoce přímo ovlivňují zdraví těla. Muži, kteří se tak nějak ze zvyku udržují ve vzteklé náladě, mnohem více trpí depresemi (a teď se podržte své zdravotní podložky pod páteř) i bolestmi zad.

Začněte být milým, hodným a klidným pánem a bolesti možná zmizí. 

Důvod, proč “Árný“ ještě nepřestal cvičit

Zamyslete se, proč chodí legendy jako Arnold Schwarzenegger nebo Sylvester Stallone i přes svůj pokročilý věk ještě do posilky? Bolí je záda a bolely by je ještě více, kdyby se na cvičení vykašlali úplně.

Tak začněte na svých ochablých svalech makat a přestaňte se cpát léky proti bolestem. 

Nosit kila navíc bolí

Co je horší než nosit pánskou tašku přes rameno? Nosit špek na břiše! Nadváha v pase způsobuje vychýlení pánve směrem dopředu a tím zvýšení tlaku na bederní páteř.

Shoďte 5-10% ze svého špeku a bolesti ustoupí. 

Hoďte se do klidu

Stres je metlou moderního lidstva. I vy připomínáte vystresovaný uzlíček nervů? Pokud se neuklidníte, stažené svaly se neuvolní a vás tak budou bolet záda víc a víc. Přitom obyčejné zastavení se, horká koupel, příjemná masáž nebo jakékoliv “udělánísidobře“ pomůže.

Sedavé zaměstnání

Uděláme vám radost! Ano, zopakujeme to, co ví každý. Několika hodinové sezení v nevhodné poloze zatěžuje páteř až o 50% víc než stání. Věnujte pozornost svému posedu a občas se taky od čtení našeho magazínu odtrhněte. 🙂

Protáhnout se, projít se a jít taky ven mezi lidi – to pomůže. 

Read more

Local News