Zjistěte, kdy v posilovně plýtváte časem?

Share

I když se to nezdá, posilovna není jen místem tvrdé dřiny, jde také o prostor, kde člověk ztratí spoustu času. Zajímá vás čím? 

Když řeknete, že jdete do posilovny, každý si asi představí, jak tam na sobě každou minutu makáte. Ovšem jen málokdy je to skutečně tak. Jak to s tím časem v posilovně vlastně je? 

Šatna

Šatna plná nahých týpků v ručnících, ze kterých stříká voda nebo ještě pot. Plná sprcha, žádná volná skřínka a opakované aplikování deodorantu. To vše vás zdržuje. Přitom většina úkonů může být provedená už doma.

Kecání, které nahrazuje makání

Je pravdou, že posilovna je také společenským místem, kde se vidíte s kamarády, na které jinak nenarazíte nebo na ně nemáte čas. Ale je třeba si selfie-posilovnauvědomit, že posilování by mělo mít vždy hlavní postavení.

Mluvení bere dech, soustředění, čas a ve výsledku tak prodlužuje cestu k vytouženému pekáči buchet.

Selfie sem, selfie tam

V poslední době se posilovna stala ateliérem pro focení selfíček. Všudepřítomná zrcadla lákají k zachycení vaší snahy, vašeho těla, vašeho sex-appealu.

Řekněme si na rovinu, že u holek je to sexy, ale chlapi při tom vypadají …no přinejmenším zženštile. 

Čekání na trenažér

Chodíte do gymu v té největší špičce? Pak se nevyhnete čekání na posilovací stroje. Vyhnout se této ztrátě času přitom není nic těžkého. Stačí si ráno přivstat nebo hodit řeč s tou příjemnou slečnou na recepci a vyptat se, kdy chodí nejméně lidí.

Statický strečink

Jde o důležitou část tréninku, která však může při nevhodném načasování vzít sílu pro samotné posilování. navíc k němu potřebujete minimální nebo vůbec žádné pomůcky. Dejte si tedy plank doma u televize, nikoliv ve fitku, kde vám jen ubere čas na stroje.

Jak jste na tom s časem v posilce vy? Makáte full time? 

Read more

Local News