Ženské výkyvy nálad na podzim mohou být horší, než během „krámů“

Share

Jestliže podzim probouzí depresi u vás, probouzí jí i u vaší partnerky. Dávejte si ale bacha, protože ženské senzory jsou mnohem citlivější. Buďte připravený na to, co nevyhnutelně přijde!

Deprese, kam se podíváš!

Nechceme malovat “rohatýho“ na zeď, ale…

Na jedné straně je podzim fajn období, kdy až nemorálně horkému létu je konec, panují poměrně příjemné teploty (ani horko, ani zima), ale taky je tu návrat do šedé pracovní rutiny, ve které panuje stres, únava a špatná nálada. Pokud muži snášejí podzim těžce, pak u žen lze předpokládat situaci dvakrát horší.

Pánové, musíme držet při sobě (koneckonců, máme to doma všichni) a dávat si pozor na pusu více než obvykle!

O tom, že ta vaše je pěkná hysterka se přesvědčíte každý měsíc, ale s příchodem podzimu a zimy se máte na co těšit! Několikrát znásobené výkyvy nálad a ženské emoce vás budou vytáčet do ruda, ovšem brzy se přesvědčíte, že mlčet a šoupat nohama je jediná možná varianta vašeho přežití.

Sladké cukrbliky nečekejte

Ještě před pár měsíci byla vaše polovička krásně opálená, plná energie, plná touhy udělat vám dobře, rozplývala se nad krásou života… jedním slovem paráda. I ty její “krámy“ se daly v létě lépe snášet.

Jenže s podzimem přichází únava a jedna velká depka. Tudíž čokoláda, dortíčky a pečivo bude mizet rychlostí blesku. Když si nedáte pozor, možná sní z pocitu smutku i vás!

“Jen ať si papá!“ říkáte si. Jenže tohle utápění deprese v jídle se na ní brzy projeví. Venku zima, bude zalezlá doma a ten hřejivý tukový polštář na břiše začne růst rychleji, než by se mohlo zdát. Přibere, přibere hodně. Ale rozhodně to nekomentujte! Jeďte si dál svůj tvrdý trénink a nechte jí, ať si dospěje do fáze diety bez vašeho přičinění.

Období lenosti se bude střídat s obdobím horečné aktivity

S blížícími se Vánoci bude narůstat na ženu tlak, který podnítí potřebu mít vše dokonalé, čisté a uklizené. Proto ji bude v různých intervalech postihovat horečná touha po uklízení, praní, vytírání, umývání, utírání, třídění… Nechte ji, alespoň to nebudete muset dělat vy a alespoň zhubne nějaké to kilčo.

Chytla jí uklízecí předvánoční hysterie? Nechte jí přitom, i když pomateně střídá činnost každých 5 minut.

vykyvy-nalad

Přežijte-li její podzimní depresi, přežijete už všechno! Nebojte, po čase se z ní opět stane ta báječná parťačka do společného života. 

I když to bude nadlidský úkol, buďte trpěliví, hodní a chvalte jí!

Depresivní stavy se budou s největší pravděpodobností střídat. Nevystrkujte tedy moc hlavu a raději ženu nechte, ať si dělá, co chce. Sem tam ji pochvalte, jak jí to jde, přineste jí kytku, pohlaďte a udržujte si bezpečný odstup. Podzim totiž může být horší, než ženské výkyvy nálad během menstruace neboli “krámů“.

Read more

Local News