Zaměstnání, kterými byste nepohrdli

Share

Lidé si hledají svá zaměstnání, podle dosaženého vzdělání, zkušeností, dovedností nebo prostě z nutnosti. Jako malé děti jsme toužily po tom stát se popelářem, hasičem, kuchařem nebo policajtem. Ne každému se bohužel podaří splnit si svůj sen a najít zaměstnání, které by ho bavilo nebo naplňovalo. Pojďme se ale podívat na to, která zaměstnání jsou ta nejzajímavější a přináší člověku potěšení a radost?

1. Správce tropického ostrova Hamilton

Bohužel na ostrově Hamilton u astralského státu Queensland je pracovní místo pouze jedno. Taková příležitost se naskytne pouze jednou za život. Tuto práci získal charitativní pracovník z Británie a jeho jedinou „pracovní náplní“ je starat se o ostrov. Na ostrově bude správcovat půl roku a celkem si přijde na 2 miliony Kč. Jeho pracovní doba je 12 hodin měsíčně a jediné co musí je nakrmit ryby, vybrat poštu a podělit se o své dojmy z ostrova na internetovém blogu. Celkem slušná „práce“ za 2 miliony korun co říkáte?

2. Kaskadér

Některé kaskadéry svůj obor přestane bavit v půlce kariéry, tak spáchají nedobrovolnou sebevraždu. Stát se profesionálním kaskadérem není jen tak, musíte mít výbornou fyzickou kondici a notnou dávku odvahy. Navíc hrozí, že po četných zranění budete muset s touto fyzicky namáhavou prací skončit. Odměnou za hodiny strávené tréninkem a neustálým zdokonalováním různých technik, vám bude slušná částka peněz.

3. Celebrita

Stát se celebritou můžete několika způsoby. Stačí, když něco umíte, pochlubíte se tím světu a dokážete to zpeněžit. To je pravděpodobně nejčastější způsob. Nebo nemusíte umět nic a bude stačit, když ze sebe budete dělat vola, budete vyšpulovat zadek, popř. prsa či převezmete od někoho kontroverzní názor a začnete ho rozšiřovat. Můžete také udělat pořádný skandál. Společnost dnešních lidí již nemá na práci nic jiného než hledat „společenské“ trapasy, bavit se o nich mezi přáteli a radovat se, že to nejsou oni. Přitom ten, kdo dostane peníze, je samotný aktér skandálu.

4. Politik

Na kariéru politika vám stačí mít pevné nervy při slibování různých slibů, které dopředu víte, že nemůžete nikdy splnit. A čím že je práce politika natolik zajímavá? Dostáváte velmi vysoké mzdy a náhrady, sedíte ve vyhřívaných sedačkách v Parlamentu, máte jídlo téměř zdarma a myslíte si, že děláte tvrdou práci. Občas nějaké soukromé firmě dohodíte kšeft, shrábnete 2-5% z obratu a koupíte si moderní chatu v Krkonoších. Ještě však nemáte kde lyžovat, proto navrhnete, že by politici mohli mít slevy na celosezónní permanentky.

5. Programátoři nebo grafici

Lidé, kteří se živí počítačem si můžou přijít na slušnou částku. Tato práce je velmi kreativní, ale také náročná. Člověk se musí neustále vzdělávat ohledně nových programů, aplikací nebo funkcí. Možností je mnoho – můžete programovat počítačové hry, vymýšlet nové aplikace, tvořit nové stránky nebo spravovat velkým společnostem sítě. Ale budete muset obětovat hodiny a hodiny strávené u pc a v neposlední řadě také zdravotní problémy jako bolesti zad nebo špatný zrak.

 

 

Read more

Local News