Záhady, o kterých se moc nemluví

Share

Lochneskou příšeru, ufo nebo Čupakabru, zná snad každý. Tyto záhady jsou pravidelně propírány nejrůznějšími médii, tvůrci filmů a publicisty, kteří moc dobře vědí, že tyto nevysvětlitelné záhady táhnou pozornost. Kde je pozornost, tam jsou lidé a s nimi i jejich peníze.

Na světě však existuje i mnoho záhad, které sice nejsou na oko tak lákavé, jako třpytivý mimozemšťan, ale svojí přítomností na Zemi vyvolávají snad ještě více otázek. My se nyní podíváme na některé z nich.

Čínské mozaikové linie
Náhorní planinu Nasca zná každý milovník ufologie, avšak jen málokdo ví, že podobné obrazce jsou vytvořené i na čínském území, přesněji v oblasti Gansu Scheng. Jedná se o přímé linie, které mají obrovské rozměry a i přes velkou členitost terénu si zachovávají přesný tvar. Někdo tvrdí, že tyto obrazce vznikly v toce 2004 jiní tvrdí, že se zde vyskytovaly již dlouho předtím. Zajímavostí na tomto místě je také ten fakt, že se celá mozaika nachází poblíž jeskyně tisíce Budhů, což je místo na seznamu Světového dědictví.

Šroub v kameni
Roku 1998 hledala skupina ruských vědců pozůstatky po zříceném meteoritu, několik set kilometrů jižně od Moskvy. Na určeném místě nalezli kus skály, který obsahoval železný šroub. Na tom by nebylo nic zvláštního, pokud by šroub nebyl sevřený skálou, jejíž stáří geologové odhadly na 300 milionů let. Šroub je veliký jen jeden centimetr a v průměru má 3 milimetry.

Hliníkový klínek
Podobný nález byl uskutečněn i na pobřeží řeky Mures v Transylvánii, poblíž města Aidu. Zde byl odkryt hrob, jehož stáří se odhaduje na 20 000 let. Součástí inventáře zesnulého byl také malý klínek, zhotovený z čistého aluminia, tedy hliníku. Ten moderní lidstvo objevilo až v 19. století a vyrábět ho začalo až na přelomu století devatenáctého a dvacátého.

Read more

Local News