Zábavné a prospěšné zároveň? ANO, skákání na trampolíně!

Share

Pokud si myslíte, že trampolína je zábava pouze pro děti, rozhodně se mýlíte. Současná nabídka trampolín zahrnuje i takové, na kterých si tuto úžasnou zábavu mohou užívat i dospělí. Pohyb na trampolíně je ovšem nejen zábavný, ale také velice zdraví prospěšný. Nezatěžuje vaši páteř ani klouby a je vhodný pro cvičení v každém věku. Skákání představuje nenásilnou a zdravou námahu, která má blahodárný vliv na pohybovou soustavu i na lidskou psychiku. Je příjemnou formou aktivního pohybu, při které můžete zažít spoustu zábavy a legrace.

Před výběrem trampolíny nejprve zvažte, kdo, nebo kolik lidí na ní bude skákat. Trampolíny se liší nejen rozměrem, ale také nosností. Na výběr jich je celá řada. Lidé s nižší hmotností a zejména rodiny s menšími dětmi často volí trampolíny menších rozměrů, s možností nižšího zatížení, které nejsou tak náročné na prostor.Ty mívají v průměru 183 cm nebo 244 cm a jejich nosnost je maximálně 100 kg. Pro dospělé osoby a pro lidi s vyšší tělesnou váhou jsou vhodné trampolíny s nosností až do 180 kg. Jedná se o velké modely, jejichž průměr je 305 cm, 430 cm, 460 cm a dokonce i 490 cm. Pokud vás neomezuje prostor, je vždycky lepší pořídit si větší trampolínu, protože stačí, aby se u vás stavili přátelé, ať s dětmi či bez nich, skvělé zábavě skákání na trampolíně neodolají ani oni a můžete si užívat společně.

Při skákání na trampolíně je zapotřebí opatrnosti, aby se předešlo nechtěnému pádu. Toto riziko eliminuje ochranná síť, která je důležitým bezpečnostním prvkem a spolehlivě chrání vaše zdraví. Bezpečnostní síť je dnes samozřejmou součástí většiny modelů, které jsou na našem trhu k dostání. Aby váš pohyb na trampolíně byl bezpečný a navíc nedošlo ani k jejímu zbytečnému poškození, je důležité vědět, že před vstupem na ni je třeba se zout a skákat buď naboso, nebo v měkké neklouzavé obuvi.

Pokud uvažujete o koupi trampolíny, můžete navštívit třeba eshop www.hawaj.cz, který má ve svém sortimentu opravdu bohatý výběr. Navíc mnohdy nabízí i akční nabídky, takže trampolínu zde můžete pořídit za skvělou cenu. Častou volbou zákazníků je například trampolína Hawaj® 460 cm o nosnosti 180 kg a s ochrannou sítí. Má pozinkovaný rám s průměrem trubky 45 mm a tloušťkou 1,5 mm, dále je vybavena pěticí dvojitých nohou a stovkou nerezových kovových pružin s extra ochranným krytem. Všechny trubky této trampolíny jsou galvanizovány zevnitř a zvenku, což zajišťuje jejich výbornou ochranu proti korozi.

Všechny trampolíny, které tento obchod nabízí, jsou určené pro venkovní použití. V jarní a letní sezóně nevyžadují žádnou zvláštní péči, pouze vzhledem k charakteru našich klimatických podmínek je dobré je s příchodem podzimních plískanic umístit na suché místo.

Read more

Local News