Výcvikové obojky: Efektivní a účinná pomůcka k výchově psa

Share

 

Jste majitelem zdánlivě nevychovatelného psa? Nereaguje váš pes na povely, očichává na procházkách mršiny nebo se čas od času rozběhne za zvěří? Pokud běžné výcvikové metody nefungují, zkuste elektronický výcvikový obojek. Ke své práci ho používají i zkušení kynologové.

Elektronické výcvikové obojky jsou dnes běžně používány mnoha majiteli psů i zkušenými kynology. Mnohdy právě elektronický obojek pomůže odvrátit situaci, která by mohla mít katastrofální důsledky. Snad každý chovatel by si přál vychovaného psa. Obojek zde však funguje i jako bezpečnostní opatření. Pokud totiž pes sežere mršinu, přebíhá silnice, kde je vysoký provoz nebo se rozběhne za zvěří, může dokonce přijít o život. Existuje zkrátka mnoho důvodů, proč někteří lidé na výcvikový obojek nedají dopustit.

Princip fungování elektronického obojku

Elektronické obojky fungují na principu prvotního upozornění prostřednictvím zvukového signálu. Pokud pes na napomenutí nereaguje, chovatel stiskne tlačítko, které vyvolá elektrostatický impulz. Ten ale nesmí být psovi nepříjemný, neměl by tedy jakkoliv nepřiměřeně reagovat. Pokud pes zakňučí nebo sebou trhne, nastavili jste příliš vysoký stupeň impulzu.

Protištěkací obojky

Kromě elektronických výcvikových obojků chovatelé psů oceňují protištěkací obojky, které pomáhají účinně bojovat s často neustávajícím štěkáním psa. Díky protištěkacímu obojku majitelé psů mohou snadno předejít problémům se sousedy, kterým většinou úporné štěkání čtyřnohých kamarádů vadí.

Správný výběr obojku je důležitý!

Ať už pořizujete elektronický výcvikový obojek nebo protištěkací obojek, vždy věnujte pozornost výběru vhodného produktu, který bude vyhovovat typu a temperamentu vašeho psa. Když je pes velký, neznamená to nutně, že jsou pro jeho výchovu potřeba nejvyšší stupně impulzů a naopak. Elektronické obojky vždy používejte až u psů starších 6 měsíců, kteří již prošli základním výcvikem. V případě, že si nejste výběrem obojku jisti, obraťte se raději na specializovaného prodejce.

Obchod Výcvikové obojky

Plánujete pořízení protištěkacího nebo výcvikového obojku? Podívejte se na nabídku obchodu Výcvikové obojky, který fyzicky najdete v Praze 3. Více informací naleznete na elektronicke-vycvikove-obojky.com.

Read more

Local News