Vybíráme styly vousů

Share

Také jste názoru, že pořádný chlap by neměl být obličej hladký jako prdelku? Tak to čtěte dále, ukážeme si různé styly vousů, při kterých budete vypadat sexy a zároveň i mužně.

Knír, vousy, bradka či plnovous? Všichni vrchní styloví návrháři se shodnou v tom, že každému muži sluší určitý styl vousů a to nejen podle postavy a stylu, ale díky osobnosti, povaze a práci, kterou reprezentuje.

VOLBA PODLE RYSU

Jedno z hlavních kritérií při volbě vousů je tvar vašeho obličeje. Pokud máte oválný tvar obličeje, plnovous pro vás jistě nebude to pravé, naopak husté krátce střižené strniště by vám mělo sednout. U hranatějšího tvaru obličeje může být bradka či plnovous slušivý. Dalším kritériem pro celkový dojem je účes a styl oblečení. U uhlazeného manažera v obleku by přeci jen plnovous vypadal špatně, naopak u drsného rockera jsou pořádné vousy nezbytností.

VOLBA PODLE POVAHY

U vousů nejde zdaleka jen o estetiku, prozrazují toho o mužích daleko více. Psychologové tvrdí, že muž s upravovanou bradkou je vůdčí povaha s vůlí se prosazovat ve společnosti, naopak muž s neupravovaným plnovousem je citliví, tichý, plachý a navíc i velice kreativní.

VOLBA PODLE CELEBRIT

Slavné osobnosti nás ať chceme, nebo ne určitým způsobem ovlivňují, ať už více či méně. U vousů tomu není jinak. Třeba takový Brad Pitt, nebo David Beckahm vystřídali za svojí kariéru snad všechny možné i nemožné typy vousů přes strniště, bradku s knírem až po extrémní plnovous. Takový Kenye West či Wesley Snipes se zase mohou chlubit elegantně vyholenou bradkou.

Nejčastější styly střihů vousů

1. Dětská prdelka

Obtížnost: 2/5
Oblíbenost: 4/5
Jak již název napovídá, jde o úplné oholení. Může to znít snadně, ale vyžaduje to každodenní práci u umyvadla. Ovšem pro sportovce, pro finanční poradce apod. je to nejideálnější řešení. U žen to navíc vyvolává pocit čistoty a svěžesti. Obecně vás tvář bez vousů dělá důvěryhodnější a zároveň mladší.

2. Strniště

Obtížnost: 1/5
Oblíbenost: 4/5
Strniště je úplný základ, je časově nejméně náročné a vyžaduje minimální péči. Princip je jednoduchý – vousy udržujete v určité délce a jednou za pár dní oholíte tvář do sametu. Hodí se to spíše pro uhlazenější muže v oblecích či pro zaměstnance ve státní sféře. Naopak takové pětidenní strniště vypadá sice drsně a je nespoutané, ovšem při povolání úředníka se nehodí.

3. Knírek/ Bradka

Obtížnost: 4/5
Oblíbenost: 3/5
Ony vousy jsou samy o sobě určité zodpovědnost a v dnešní době mají i řadu společenských zásad. Co se týče knírku a bradky, ty jsou podle určitého mravního kodexu povoleny nosit pouze v případě, kdy je o ně skutečně maximálně pečováno a jsou neustále upravovány. Jejich maximální délka by pak měla činit kolem půl centimetru. Pokud tedy nemáte dostatek času na úpravu svého porostu, bradku, nebo knírek příliš nedoporučuji.

4. Plnovous

Obtížnost: 1/5
Oblíbenost: 2/5
Plnovous vám zabere nejméně času, vyžaduje minimální péči a úpravu. Ovšem v tzv. vyšší společnosti není příliš vhodným módním doplňkem a v dnešní povrchní době vás může doslova odsoudit do té obyčejné vrstvy lidí.

Aktualizováno: Rok 2015 je rokem, jenž je plnovousu nakloněn, viz náš článek Lumbersexuál je nový druh moderního muže

styly1

styly2

Read more

Local News