V čem začít podnikat aneb vydělejte balík

Share

Chcete začít podnikat a nevíte v čem? Nechce se Vám do počátku investovat velké sumy? Pak tu pro Vás mám pár návrhů.

1. Online podnikání

Výdělek na internetu není pouhá fráze, je to holý fakt a dalším holým faktem je, že se internetu živí statisíce lidí po celém světě a to už jako majitelé stránek, kteří vydělávají reklamou, jako majitelé e-shopů, nebo jako externí pracovníci pro určitě společnosti (webdesignér, seo konzultant apod.).

Vydělávat na internetu může skutečně každý, ovšem je nutné dodat, že bez práce to nepůjde. Stejně tak jako všude jinde i na internetu se vydělat dá, ale prací. Pokud si někdo myslí, že si během roka vytvoří stabilní pasivní příjem a nebude muset po zbytek života nic dělat, je na omylu. Tedy v případě, že nevymyslí stejně úspěšnou aplikaci jako facebook.

Rovnou zapomeňte na různé „klikačky, surfbary“ s největší pravděpodobností si nevyděláte NIC! Začněte se učit, začněte se vzdělávat, poptávat a začněte pracovat! Ať už jako webdesignér, či pomocník se psaním článků. Investice je pouze malá – nulová, takže nic ztratit určitě nemůžete.

2. Investování

Na kvalitního investora je potřeba kvalitní vzdělání. To se dá získat buď na vysoké škole s daným zaměřením, nebo samostudiem. Na internetu je nepřeberné množství výukových videí, které vás alespoň částečně zorientují na trzích – ať už komoditních, forexových nebo akciových. Můžete se tedy začít učit technickou nebo fundamentální analýzu – ale je to běh na dlouhou trať a nikdo vám nezaručí, že doběhnete do konce. Bohužel na investice je potřeba i značné množství peněz.

3. Finanční poradce

Pokud máte dostatečný „drive“ motivaci, potřebný charakter a umíte nabízet služby, možná je právě toto povolání pro Vás to pravé. Finanční poradci sice nemají zrovna valnou popularitu a jméno, ale pokud budete dělat svou práci dobře a kvalitně, někteří lidé to možná ocení. Sice se mluví o tom, že 80% začínajících finančních poradců po měsíci skončí, ovšem vy nemusíte být ten případ. Dobří finanční poradci si přijdou na několik desítek tisíc za měsíc + pasivní příjem ze svých pracovníků, kteří pracují pod nimi.

4. Realitní makléř

Zde je to podobné jako u finančního poradce s tím rozdílem, že nenabízíte spořící účty, životní pojištění a povinná ručení, ale prodej či odkoupení nemovitostí (panelové byty, rodinné domy). Z prodeje máte poté svůj procentuální zisk ve formě provize.

Read more

Local News