Užijte si dovolenou podle sebe

Share

Patříte mezi ty, kteří nevydrží lenošit celý týden na pláži, milujete sport, přírodu a kulturní památky? Vyrazte na Krétu, řecký ostrov, který je pro svou rozmanitost často nazýván šestým kontinentem.

Vodní sporty, golf i turistika

Historické památky a duch starověkého Řecka ovšem nejsou tím jediným, co na Krétě lze objevovat. Najdete tu vysoké hory i hluboké kaňony, krasové jeskyně, úrodné náhorní plošiny a hlavně překrásné pobřeží a čisté moře. Dobrodružnější povahy mají jedinečnou příležitost užít si tu nejrůznější vodní sporty včetně vodního lyžování, windsurfingu i potápění. Málokdo také ví, že Kréta patří mezi ráje cyklistiky a golfu. Milovníci turistiky si mohou vyšlápnout na horskou túru nebo podniknout celodenní dobrodružný výlet soutěskou Samaria, která se svými 16 kilometry patří k vůbec nejdelším v Evropě.

golf

Hotely jen pro dospělé

Pokud můžete odjet na dovolenou bez dětí, volte hotely couples only kde si užijete bezstarostnou pohodu a klid. Za odpočinkem můžete odjet i na prodloužený víkend.

drz-6672

Krétský elixír života

Dovolená na Krétě je také ideální příležitostí pro seznámení s místní gastronomií, která se v posledních letech stala světovým fenoménem, módní záležitostí, ale i součástí jídelníčků doporučovaných nutričními specialisty. A tak nespoléhejte jen na hotelovou kuchyni a vyrazte do místních taveren za domácími specialitami. Jejich základem je zelenina, ovoce, bílý kozí nebo ovčí sýr feta, olivy a především olivový olej. Panenský olej z prvního lisování oliv má nazelenalou až zelenohnědou barvu a Kréťané jím polévají bílý sýr sypaný oreganem, nešetří jím při přípravě salátu, používají jej při všech kuchyňských úpravách zeleniny i masa. Dokonce ho využívají při léčbě různých kožních nemocí. Sami tvrdí, že jejich olej pomáhá při všech zdravotních problémech.

Olivový olej je prostě zázračným krétským elixírem života.

Tajemná Kréta ?

Ostrov opředený mnoha legendami, místo tajemného Minotaurova labyrintu, kde pracoval stavitel Daidalos se synem Ikarem, je považován za kolébku evropské civilizace. Milovníky historie nadchnou archeologická naleziště a znalci řecké mytologie si nenechají ujít tajemnou jeskyni Dikteon, která je považována za místo zrození vládce všech bohů Dia, nebo prohlídku paláce Knossos.

G7J51733

S kým vyrazit?

Bohatou nabídku zájezdů s ubytováním v hotelech v různých kategoriích, od jednoduchých apartmánů až po špičkové hotely s ubytováním ve suitách s privátním bazénem, nabízí cestovní kancelář GREECE TOURS. Pokud chcete vyrazit na vlastní pěst a projet celý ostrov, GREECE TOURS vám pomůže zajistit předem ubytování na trase anebo zařídí celý pobyt na míru.

Read more

Local News