Top 5 Nejlépe placení čeští sportovci

Share

Redakce magazínu Forbes si vzala si vzala do hledáčku top české sportovce, kteří za své výkony přijímají velice příjemné částky. Kolik těch nul na svých účtech vlastně mají, zjistěte v našem článku!

Jaké jsou platové podmínky těch nejlepších sportovců naší republiky? 

Následující žebříček zhodnocuje stavy kont top 5 nejlepších českých sportovců. Kdo se v penězích topí nejvíce?

5. “Nejhůře“ na to je Tomáš Berdych (130,5 miliónů korun)

berdych

Stálý člen českého daviscupového týmu si mezi červencem 2014 a červnem 2015 vydělal přes 130,5 miliónů korun hrubého. Částka zahrnuje i příjem z reklam a příspěvky od sponzorů, které činily 42 miliónů korun.

4. “O Něco lépe“ si vedl Patrik Eliáš (135 miliónů korun)

sportovci

Dlouholetý hráč týmu NHL New Jersey Devils. S českou hokejovou reprezentací získal bronzovou medaili na MS v letech 1998 a 2011 a bronz si přivezl i i ze ZOH 2006 v Turíně. Za výdělek 135 miliónů korun za uplynulý rok ho jistě pochválila nejen dcera Sophia Gabriella.

3. Zlatou střední cestou v žebříčku se vydal Tomáš Rosický (172 miliónů korun)

rosicky

Tomáš Rosický se dostal přes Spartu Praha, Borusii Dortmund dostal až do anglické Premier League, kde se roku 2006 upsal do týmu Arsenal Londýn. Jeho kariéra byla plná zranění. Pokud byl však v plné síle na hřišti, diváci hlasitě skandovali jeho jméno a pro své spoluhráče byl klíčovým. Rosický přezdívaný „Malý Mozart“ si za minulý rok vydělal 172 miliónů korun.

2. Nejlepší česká sportovkyně Petra Kvitová (178 miliónů korun)

sportovci

Čtvrtá hráčka v žebříčku WTA, vítězka Wimbledonu 2011, obhájkyně titulu ve Fed Cupu s českou reprezentací. Nejradši hraje na trávě. Aktuálně žije v Monaku, ale do naší republiky se ráda vrací.

1. Věčně se chránící Petr Čech vydělává nejvíce (351 miliónů korun)

cech

Nejznámější český brankář je snadno rozeznatelný díky chrániči hlavy, který nosí už od roku 2006 (ten rok dostal do hlavy kolenem od Stephana Hunta a měl frakturu lebky). 11 let hrál (333 utkání) v dresu Chelsea, získal 4 mistrovské tituly, trofeje v FA Cupu, třikrát získal Ligový pohár a nad hlavu zvedl i pohár v Lize mistrů nebo Evropské lize. Letos přestoupil do konkurenčního klubu Arsenal Londýn (tam hraje i Tomáš Rosický).

Po této nejvíce vydělávající pětici se do top 10 dostali ještě další.

Například hokejista David Krejčí (6.místo s částkou 128,5 miliónů korun), Tomáš Plekanec (7. místo a 122,5 miliónů korun), Radim Vrbata (8. místo a 122,5 miliónů korun), Jakub Voráček (9.místo a plat 112 miliónů korun) a Tomáš Fleischmann (10.místo a 110 miliónů korun).

Read more

Local News