Top 10 Zombie filmy, které jste ještě možná neviděli

Share

Tento žebříček je sestaven pro labužníky zombie filmů. Takové hity jako Zombieland, Úsvit mrtvých nebo Resident Evil viděl asi každý. My se budeme zabývat spíše méně známými filmy, které jste ještě možná neviděli.

Všechny tyto filmy a i spousty dalších si můžete stáhnout zde.

1. Pontypool (2008)

Nejedná se o film typu zemři, virus tě zvedne. Režisér problematiku vyšinutých lidí toužících po něčí krvi vyřešil jinak. Nákaza se nešíří vzduchem, ani kousnutím, ale slovy. Angličtina je infikovaná, není dovoleno mluvit. Přitom příběh sleduje osud hlasatele v radiu informující lidi o podivných událostech, které se toho dne staly. Film vás po celou dobu udrží v napětí a nebudete se ani chvíli nudit.

Film Pontypool ke stažení

2. Deadgirl (2008)

Milovníci tak trochu podivných drsných filmů budou mile překvapeni. Příběh o rozkládající se dívce, kterou znásilňují pubertální výrostci. Zajímavý námět je rozpracován celkem drsným a zvráceným způsobem. Film nebude ani minutou diváka nudit, výborná kamera, možná trochu horší herci, ale celkový dojem je na vysoké úrovni.

Deagirl ke stažení

3. Deník mrtvých (2007)

Jeden z Romeových lepších zombie filmů. Člověk, který v podstatě vytvořil zombie filmy tak, jak je dnes známe (krvavé a plné smrti), mu dal nový náhled. Je natočený stylem, kdy divák sleduje celý děj z kamery jedné postavy, která se snaží vytvořit dokument.

Deník mrtvých stáhnete zde

4. Mrtvý sníh (2009)

Zmrzlé nacistické vojsko a oživlé v chodící mrtvoly se po desetiletích vrátilo zmasakrovat skupinku studentů medicíny, kteří si jeli užít na zapadlou horskou chatu. Ve filmu překvapí, stejně jako vždy, vzájemné masakrování studentů a vojáků a konečné rozuzlení. Pohled na chodící mrtvé nacisty je perfektní!

Mrtvý sníh ke stažení

5. [Rec] (2007)

Film začíná na hasičské stanici, kde mladá reportérka točí spot o hasičích. V tom se ozve telefonát a jde se na výjezd! Dům, do kterého hasiči vkročí, už nikdy neopustí. Ven se dostat nemohou, armáda dům obklíčila a nikoho ven nepustí. Zvláštní nemoc totiž promění většinu lidí v zombie.

[Rec] ke stažení

6. Fido (2006)

Tento film vás buď naprosto nadchne, nebo znechutí. Myšlenka ochočených zombie v usměvavé Americe je poněkud kontroverzní a neokoukaná. Film má v podstatě jednoduchý děj a stojí na několika perfektních scénách. „To je revolver! – Vyndej ho. Vím, že bys ještě neměl mít zbraň, až od 12ti, ale někdy se může opravdu hodit…“

Fido ke stažení

7. Dance of the Dead (2008)

Zombie komedie pro mladé diváky. Školní ples se zvrhne v jedna velká jatka. Oživnou totiž zombie z nedalekého hřbitova, u kterého stojí atomová elektrárna. Tento film není pro náročného diváka, slouží spíše jako 80 minutové vypuštění všedních věcí.

Dance of dead ke stažení

8. La Horde (2009)

Francouzský film o policistech masakrujících agresivní zombie, které se z ničeho nic vyrojí jako housenky po dešti. Do béčkového filmu obsadili dokonce docela dobře hrající a vypadající herce. Hororový akční film s nádechem [REC].

La Horde ke stažení

9. Survival of the Dead (2009)

Další z filmů George A. Romea, režiséra původního Úsvitu mrtvých (1978). Tento režisér jaksi nejde s dobou. Film Survival of the Dead má nádech zombie filmu z 80. let. Častokrát se ve filmu stane, že se zombie prostě najednou vyloupne za zády hrdiny a okamžitě dostane kulku do hlavy. George má už prostě nejlepší léta za sebou.

Survival of the Dead ke stažení

10. Zombie Strippers (2008)

Takovým způsobem extra blbý film, až je nabitý tolika absurdními scénami, že se na něj prostě vydržíte dívat. Neuvěřitelná jatka s celkem dobrými efekty a kostýmy. Nejvíce mě asi pobavila scéna, při které členka teamu Z-Squad rozstřílela MP5kou odzhora dolů polonahou zombie až tak, že z ní zbyly jenom kotníky. Dead is good.

Zombie Strippers ke stažení

Podívejte se na více filmových žebříčků. Například válečných film, sci-fi filmů roku 2011, nebo erotických filmů a seriálů.

Všechny tyto filmy a i spousty dalších si můžete stáhnout zde.

Read more

Local News