Top 10 Věci, které si sbalit na soudný den

Share

Máte ve skříni připravený batoh pro případ zhroucení civilizace a úpadku do chaosu? Jestli ano, gratulujeme – jste připraveni na všechno. Ale pokud ne, urychleně se připravte! Seznam věcí, které přibalit najdete v tomto článku. Nikdy nevíte, co přijde.

1. Otvírák na konzervy

Jediná dostupná strava pro vás budou konzervy. Jednodušší než si ulovit někde v lese zajíce je jít do opuštěného obchodu a vzít si konzervu. Když ji nebudete mít čím otevřít, budete se muset někde shánět po zajíci.

2. Boty do hor

Přece si do rozpadlišť a opuštěného města nevezmete žabky. Navíc pro případný útěk před nebezpečím se bude hodit, když si nezvrtnete kotník na každém druhém kameni. Udrží nohu v teple i v zimním období.

3. Lékařskou příručku

Co když se vám něco stane a nebude vědět, jak si s tím poradit? Vytáhnete z batohu lékařskou příručku a dočtete se v ní jak zavázat trojcípí šátek, udělat dlahu, ošetřit otevřené poranění atd. Samozřejmě s příručkou je nutno mít i nějaké lékařské vybavení.

4. Lopatu / zbraň

Pro ubránění se před divokou zvěří, lidmi a ostatním nebezpečím se hodí něco více než pěsti. Lopata se navíc hodí pro spoustu dalších věcí. Když už budete nějakou schánět, vyberte si tak, aby byla z odolné oceli a vypadala betelně.

5. Spacák a plachtu

Pokud nastane konec civilizace jako takové, nic vám nezaručí, že váš dům bude stát. Možná budete muset spát někde pod mostem – a večer je pořádná zima. Dobrá vychytávka je natáhnout nad sebe plachtu a zachumlat se do spacáku.

6. Kompas

Vaše GPS vám bude naprd – nebude fungovat, budete se muset spolehnout pouze na mapy, kompas a vlastní rozum. Kompas i bez mapy může poskytnout dostatek informací pro lepší orientaci a nebudete muset bloudit. Samozřejmě existují jiné faktory určování světové strany (slunce, mraveniště, hvězdy, …).

7. Baterku s vlastním zdrojem

Znáte takové ty baterky, u kterých zatočíte kličkou a vydá vám krásné bílé LED světlo? Určitě se vám bude jedna hodit. Baterie se vybíjí a nikde žádnou elektřinu nenajdete.

8. Zápalky

Asi nebudete potřebovat rozdělat oheň na uvaření konzervy. Proto přibalte vodě odolné zápalky nebo kvalitní zapalovač.

9. Švýcarský armádní nůž

Jestli jste fandové hororů, určitě víte, že zuřící krvežícnivé bestie číhají za každým rohem. „Švýcarák“ má dokonce dvě využití – jednak na obranu, ale také se v něm skrývá mnoho užitečných věciček (nůžky,kleštičky, pilka, otvírák, šroubovák atd…)

10. Čistič vody

Jste bez zdroje pitné vody a okolo vás jsou jen znečištěné řeky. Zabalte si na cestu filtr vody, který udělá z toxické vody vodu pitnou. Zbaví ji veškerých nečistot, bakterií a virů.

Read more

Local News