Top 10 Válečné filmy, které stojí za zhlédnutí

Share

Existuje spousta filmů s válečnou tématikou. Některé stojí za nic, ale některé jsou vážně povedené. Vybrali jsme pro vás jenom to nejlepší.

Všechny tyto filmy a i spousty dalších si můžete stáhnout zde.

Hledáte inspiraci na večer? Co třeba se podívat na nějaký nový sci-fi nebo zombie film?

Podívejte se s přítelkyní i na nějaký ten erotický film.

1. Četa

ceta2

Zde nám Charlie Sheen ve svých 21 letech ukazuje drsnou tvář. Film je z prostředí Vietnamské války, kdy ukazuje nejenom bitvu s vietcongem, ale i boj mezi samotnými členy americké armády. Rozdělení roty na ty s dobrým a špatným charakterem vyústilo dokonce k zabíjení ve vlastních řadách.

2. Black hawk down

black_hawk_down

Film se odehrává v roce 1993, kdy byl konflikt v Somálsku na vrcholu. V úvodu filmu je sestřelen vrtulník UH-60 Black Hawk, načež začne záchranná akce pilotů a posádky. Ta se však zvrtne v krvavou přestřelku mezi Somálci a americkými jednotkami. Bilance na konci akce je 19 mrtvých z řad amerických jednotek a tisíce na straně Somálců.

3. Tenká červená linie

tenka_cervena

Snímek nám nabídne pohled do dění v Tichomoří za druhé světové války. Spolu se skvělým hereckým obsazením (George Clooney, Adrien Brody) je to nevídaná a hodně realistická podívaná. Zajímavostí je, že původní délka filmu byla 6 hodin. No, na to by se asi nikdo nedíval.

4. Zachraňte vojína Rayna

ryan

Trochu americká slaďárna z druhé světové války. Tom Hanks však nehraje nikdy ve špatných filmech, takže se máte na co těšit. Na začátku tohoto filmu je pravděpodobně nejimpozantněji zpracované vyloďování v Normandii.

5. Mariňák

jarhead

Pokud máte chuť na film, kde se bezhlavě střílí a vraždí, toto určitě není pro vás. Za celý film nepadne na protivníka téměř jediný výstřel. Za to se můžete těšit na psychickou stránku vojáků, kteří operují na Blízkém východě.

6. Smrt čeká všude

smrt_ceka

Přemýšleli jste o tom, jaký život mají elitní pyrotechnici? Film je o závislákovi na odstraňování bomb. Když je podezřele vyhlížející auto umístěno uprostřed davu, pošlou právě jeho. Je to pro něj adrenalin, zábava a pozdvižení. Jmenuje se Jeremy Renner. Zajímavé je, že například Colin Farrell, Charlize Therone odmítli hlavní role v tomto filmu z důvodu, že Jordánsko (kde se natáčelo) je blízko Iráku a je zde zvýšené bezpečnostní riziko. Srabi.

7. Nepřítel před branami

nepritel_pred

Americký film, vyprávějící o bitvě u Stalingradu, kde se utkali dva elitní odstřelovači – ruský Vasilij Zajcev a německý major Erwin Konig. Příběh inspirován opravdovým ruským odstřelovačem Zajcevem, který údajně zabil do konce války 242 vojáků a dokonce 11 německých odstřelovačů. Po válce vedl továrnu v Kyjevě.

8. Pevnost Brest

brest

Abychom nebyli pořád u amerických filmů, podíváme se také na jeden ruský. V noci na 22. června 1941 začíná veliká německá operace. Dobít pevnost Brest. Z klidného městečka se během několika hodin stane bojiště, kde se poslední zbytky hrdinných ruských vojáků snaží o odpor. Avšak proti německé přesile nemají šanci.

9. Návrat do Cold Mountains

navrat_do_

A zpět do Hollywoodu, do dob občanské války v USA. Film líčící strastiplnou pouť jižanského vojáka Jude Lawa za svou krásnou Nicole Cidmanovou. Cestou potkává různé postavy, které válka také poznamenala. Jedná se trochu o romanťárnu.

10. Tmavomodrý svět

tmavomodry

Aby nás někdo nenařknul, že nejsme praví Češi, vybrali jsme do tohoto žebříčku i jeden z nejdražších (8 milionů USD) českých filmů o letcích, režírovaný Janem Svěrákem. Kostru příběhu si nakonec vypůjčil i americký slaďák Pearl Harbor (rozpočet 132 milionů USD).

„Stáhnout VLC Media Player – Nejlepší přehrávač filmů na na PC“

Bonus: Žhavé výstřely 2, nejkrvalečnější film

zhave vystrely
Foto: 20th Century Fox

A máme tu kandidáta na nejkrvalečnější film v dějinách kinematografie. Charlie Sheen už nabral od Čety trochu svalové hmoty a hned mohl pozabíjet víc protivníků. Přitom stihl ještě okouzlit svůdnou Valerii Golino.

Bonus 2: Další válečné filmy, které stojí za zhlédnutí

Údolí stínů
Bitva LA
Atentát
Oběti války
Pouta války
Království nebeské
Most přes řeku kwai
Na západní frontě klid
Olověná vesta
Bratrstvo neohrožených (seriál)
The Pacific (seriál)
The Green Zone
Paths of Glory
Das Boot
Full Metall Jacket
Deer Hunter
Apocalypse Now
Chod a pozeraj
Peklo v pacifiku
Hamburger Hill
Stalingrad (1993)
Nebeští jezdci

Železný kríž
Trestný prapor (TV seriál)
Hanebný pancharti
Stíhači, na start!
Rudý baron
Flyboys
Red Tails
Pearl Harbor

Další filmy ke stažení naleznete na www.youtubefilmy.biz.

Máte tip na dobrý film? Napište do komentáře!

Read more

Local News