Top 10 Nejčastější módní chyby

Share

O svůj zevnějšek se zhruba o 300% více starají ženy, tedy většinou. To však neznamená, že by se průměrný muž měl na veřejnosti ukazovat s módními faux-pas.

1. Ponožky v sandálech

Je šokující, kolik mužů ještě dnes nosí v sandálech ponožky. Toto faux-pas by se ještě dalo prominout, pokud by vám byla zima na nohy, to se v létě ale často nestane a daleko lepší variantou je vzít si uzavřenou obuv.

2. Neoholení problémových partií

Pokud na tváři zapomenete pár vousů, můžete si utrhnout ostudu, že se neumíte pořádně oholit. Pro ženy to také není příliš atraktivní. Dávejte si pozor především na oblasti pod ušima, kam si pořádně při pohledu do zrcadla nevidíte. Pořiďte si tedy boční výklopné zrcátko. Dobrým nápadem je také investice do kvalitního holícího strojku.

3. Přemíra značek

Není nic špatného na tom mít svou oblíbenou značku. Ale chcete přeci vypadat k světu, né být chodící reklama! Kvalitní trika vyrábějí i firmy, které nejsou celosvětově známé a u kterých neplatíte za značku.

4. Staré odrbané tenisky

Při pohledu na člověka, který každodenně nosí tenisky, často lidem naskočí pocit, že nemají na lepší boty. Tenisky jsou většinou odrbané a špinavé. Nechte tuto módu lidem ze slabších sociálních vrstev!

5. Batoh

Každý školák potřebuje pro své knihy batoh, je to pohodlný způsob nošení věcí, který vám nechává prázdné ruce. Jakmile však vaše slavné dny za školní lavicí skončí a vy se vydáte na trh práce, batoh musíte odložit. Může způsobit dojem, že jste se nezbavili starých zvyků. Nejlepší alternativa je taška taška přes rameno. Nezavrhujeme však batohy, jsou ideální pro sport, turistiku nebo pro kempování.

6. Špatně sladěný oblek a boty

Pokud chcete vypadat reprezentativně, musíte mít sladěný oblek a boty. Tato chyba se často stane, když si muž na sebe vezme černý, nebo modrý oblek a hnědé boty.

7. Nadměrná velikost

Nechme tuto módu mladým, rádoby drsným chlapcům. Pokud chcete vypadat dobře, určitě nechte volná trika ve skříni, vypadají totiž jako zástěra na vaření. Druhým extrémem je však velice těsné oblečení, kterého je třeba se také vyvarovat.

8. Nacpané kapsy

Peněženka nacpaná drobáky v zadní kapse u riflí, tři sady klíčů v pravé přední kapse a dva mobily v levé a pásek, který to vše musí držet. Takto vypadají některé kalhoty pracujících mužů. Pokud patříte do této skupiny, zvažte koupi nějaké univerzální tašky.

9. Špatně zapnuté knoflíky u saka

Některé méně kvalitní saka se mohou při zapnutí knoflíků různě zkroutit a pomačkat. Zkuste se podívat po nějaké kvalitnější značce a dopřejte si trochu luxusu. A pamatujte – vždy, když si sedáte, sako si rozepněte.

10. Bílé ponožky v oblekových botách

Bílé ponožky v tmavých oblekových botách byly na výsluní někdy v 90. letech. Dnes se to již považuje za faux-pas. Raději na sebe hoďte černé bavlněné ponožky. Snad ještě horší, než bílé ponožky jsou ponožky kotníkové, kdy vám při posazení vyleze holá noha.

Read more

Local News