Top 10 Města duchů v USA

Share

Chtěli byste zažít trochu vzrušení z opuštěného westernovského městečka duchů? V minulém století se jich zrodilo na americkém kontinentě hned několik.

10. Centralia, Pensylvánie

ghost-town10

Centraliu zničil požár podzemního uhlí, které chytlo od obyčejného spalování odpadu. Po incidentu v roce 1984, kdy do hořící díry málem spadly dvě děti, se všichni obyvatelé přestěhovali pryč. Vědci tvrdí, že podzemní požár bude pokračovat nejméně 250 let.

9.Oatman, Arizona

ghost-town09

Oatman bývalo těžební město na začátku 20. století během zlaté horečky. Bohužel veliký požár v roce 1921 zničil většinu domů ve městě, ale zachovalo se i pár autentických domů, které tam stojí dodnes. Hotýlek s několika vylepšeními (elektřina, voda) dělá z pobytu ve městě neopakovatelný zážitek.

8.Virginia City, Montana

ghost-town08

Je to jediné „město duchů“, které ekonomicky zkrachovalo a obyvatelé se museli odstěhovat. I přes to je to nejnavštěvovanější město Montany, jsou zde totiž známky paranormální aktivity, což sem láká hodně vědců i zvědavců.

7.Belmont, Nevada

ghost-town07

Autentické město, bylo dlouho dobu dobře udržováno. Dnes se může pyšnit funkčním salonem, postaveným ze zbytků dvou jiných budov. Běžte se tam podívat, dejte si dvojitou whiskey a nechte se pohltit atmosférou západu.

6.Jerome, Arizona

ghost-town06

Jerome vzkvetlo až do počtu obyvatel přesahujících 15 000. Bylo to v době zlaté horečky, kdy všichni prahli po bohatství a slávě. Se snižováním ceny zlata se populace snížila na pouhých 50 lidí a nakonec bylo město v roce 1953 opuštěno úplně. A v tom přišla vláda a udělala z malého neuspořádaného městečka turistickou atrakci – dnes je to národní park.

5.Shakespeare, Arizona

ghost-town05

Přestřelky, střelba z děla a muži oblečení jako OldShatterhand, kteří nedodržovali něco takového jako je zákon – to vše bývalo na tomto místě běžné. A možná i to ho přivedlo do „hrobu.“

4.Bannack, Montana

ghost-town04

Bannack překvapí velkým počtem zachovalých budov ze dřeva. I přes to je dnes město bez obyvatelů, zbylo v něm pouze šest budov. Bannack bylo hlavní město Montany předtím, než se jím stalo Virginia City. Lidé si asi uvědomili, že hlavní město potřebuje trochu té „pýchy,“ tedy alespoň bez gangů, které zabíjely stovky lidí.

3. Calico, Californie

ghost-town03

Californie je známá právě díky Calicu, městu duchů, které bývalo těžební místo. Stříbrná horečka zde ale skončila v roce 1904 a Calico bylo považováno za zbytečné a bylo opuštěno – zamčeno, zabezpečeno a „uskladněno.“ Dnes se tam můžete podívat se zájezdem. Zajímavostí je umožnění pořádání svatebních oslav.

2. Tombstone, Arizona

ghost-town02

Tombstone je legendární město, lákavé pro turisty již od jeho založení – hlavně pro lehce erotické show a zábavy. Tombstone bylo těžební město od roku 1877, ve kterém prosperovalo hodně lidí. Bohužel toto místo zničila kriminalita a gangy.

1. Bodie, Californie

ghost-town01

Bodie bylo těžební město na tak odlehlém místě a v takové bídě, že obyvatelé odešli. Nyní to tam vypadá hůře než v Černobylu – všechno je přesně na stejném místě od doby, co všichni odešli.

Read more

Local News