Top 10 Horké nápoje, které si zamilujete

Share

Zima, mrazivé období, kdy je potřeba se pořádně zahřívat. A to nejen na povrchu (což s partnerkou jistě zvládnete), ale i zevnitř. Máme pro Vás deset receptů na tekuté zahřátí v podobě punčů, ostřejších čajů či vín.

Nejen pro ty, kteří pracují venku a těší se na rozehřátí, ale zkrátka pro všechny, kteří nechtějí být nachlazení a rádi si užijí pohody v teple domova.

1. Horká brusinka / jablko/ hruška

Potřebujeme: 150ml ovocného nektaru, 3 lžíce třtinového cukru, hřebíček (podle chuti) , 2 ruličky skořice, pomeranč, 4cl rumu, čerstvé ovoce (záleží na vás, jestli děláte brusinku, jablko či hrušku)

Postup:Nektar svaříme společně s kořením a třtinovým cukrem. Přidáme vymačkanou pomerančovou šťávu a podle chuti přidáme rum. Ozdobíme čerstvým ovocem

2. Ovocno-zázvorový čaj

Potřebujeme: 500ml ovocného nektaru (podle toho, ovoce, které máte nejraději , 8 cm kořen zázvoru, sypaný černý čaj, cukr, pomeranč a citrón

Postup: Přivedeme k varu nektar, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky zázvor a necháme ho vyluhovat společně s nektarem, asi 8 minut. Přidáme čaj a cukr a necháme ještě asi 3 minuty. Nakonec čaj přecedíme přes síťku, smícháme s pomerančovou šťávou a ozdobíme citrónem.

3. Třešňový punč

Potřebujeme: Pomeranč, litr třešňového nektaru, 6 kuliček nového koření, hnědý či klasický cukr, 4 kuličky zeleného pepře, skořici podle chuti, sušené třešně a višně, sáčkový třešňový čaj.

Postup: Sáčkový čaj klasicky uvaříme podle návodu na obalu. Dále vymačkáme šťávu z pomeranče, kterou smícháme s třešňovým nektarem, cukrem, pomerančovou kůrou, kořením a prohříváme. Nevaříme!
Smícháme 1:1 nektar s čajem a podáváme se sušeným ovocem na míchátkách.

4. Svařené víno

Potřebujeme: Citrón, pomeranč, vodu, hnědý cukr, hřebíček dle chuti, špetku muškátového oříšku, svitek skořice, víno.

Postup: Z citrónu a pomeranče oloupeme kůru v jedné spirále a dužinu nakrájíme na kostičky či kolečka. Do hrnce nalejeme vodu, přidáme cukr, citrusy, koření a asi 10minut vaříme. Poté vše vyjmeme a do louhu přilijeme víno a přivedeme k varu.

Svařené víno zdobíme kůrou a kousky ovoce

5. Horké mléko se skořicí a rumem

Potřebujeme: Plnotučné mléko, 5 lžic hnědého cukru (na 1litr mléka), vanilkový cukr, 150ml rumu (podle chuti), mletá skořice

Postup: Mléko přivedeme k varu a přidáme třtinový i vanilkový cukr, poté horké mléko vyšleháme do pěny a přidáme rum. Mléko nalejeme do sklenic a posypeme skořicí.

6. Grog trochu jinak

Potřebujeme: Vodu, černý čaj a griotku
Postup: Uvaříme černý čaj podle návodu na obalu a zalijeme jím griotku. Jedná se o sladší a jemnější variantu grogu z rumu.

7. Bombardino

Potřebujeme: 500 ml vaječného koňaku, 250 ml whisky, brandy či rumu a 300 ml šlehačky.
Postup: V hrnci zahřejeme vaječný koňak a whisky (brandy či rum). Podáváme s vyšlehanou šlehačkou do pěny.

8. Horká čokoláda s karibským rumem

Potřebujeme: 500 ml mléka, 150 ml smetany, 100 ml karibského (bílého) rumu, hořkou čokoládu s obsahem kakaa alespoň 60% a cukr dle chuti.

Postup: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, poté smícháme s mlékem, smetanou a bílým rumem a za stálého míchání povaříme cca 5 minut.

9. Káva latté s karamelovým koňakem

Potřebujeme: Hrnek uvařené rozpustné kávy, hrnek mléka, 50 cl karamelového koňaku, skořici na ozdobení

Postup: Do sklenice nalijeme na dno karamelový koňak, potom horké mléko, pěnu, kávu (tak aby se nesmíchala s mlékem) a navrch opět pěnu, kterou posypeme namletou skořicí.

10. Svařený cidre

Potřebujeme: 250 ml cidre, hřebíček, skořice, bílý rum, med
Postup: Cidre svačíme s kořením, nalijeme do sklenic, přidáme panáka bílého rumu a osladíme medem.

Read more

Local News