To stojí za to! Filmy, které vám dají pořádnou lekci o podnikání

Share

Má se váš byznys rozjet? Pak se pohodlně usaďte, vezměte si k ruce popcorn a zkoukněte tyhle filmy.

Kdo by to byl řekl, že od televizní obrazovky si můžete odnést tu správnou inspiraci, jak se svou prací naložit. Těchto 5 filmů vám dá pořádnou lekci o podnikání!

Dva v jednom – Porce zábavy a ponaučení

Dáma ve zlatém

zena-ve-zlatem

Pozoruhodný příběh o židovské Rakušance, která se 50 let po válce snaží získat zpět svůj majetek zabavený nacisty. Půjde o tvrdý boj s vládou, během něhož bude mít chuť vše vzdát, ale ví, že to o co jde, má cenu.

Co si z filmu odnesete? 

Že se nemusíte bát selhání. Pokud máte pocit, že váš projekt nemá šanci na úspěch, ukončete jej a jděte dál. na druhé straně je však třeba vše důkladně promyslet, nevzdáváte to příliš brzo?

Úspěch většinou přichází až po obrovském úsilí, kdy už se zdá, že strasti neskončí. Boj o prosazení se mezi konkurencí může být i na několik let.

Zaleknete se nebo budete bojovat jako Dáme ve zlatém? 

Vlk z Wall Street

vlk

V tomto filmovém kousku je vážně na co koukat! Nahé prostitutky, drogy a peníze na každém kroku. Film je o makléři Jordanu Belfortovi, který slavil obrovský úspěch na americké Wall Street.

Film popisuje honosnou i stinnou stránku života, kdy se přílišné kouzlení s penězi nemusí vyplatit a přijdou velké problémy.

Co si z filmu odnesete? 

Vaše podnikání by mělo stát na pevných základech férového jednání a vašich osobních hodnot. Vyhněte se podvodům a chamtivosti. Na cestě k úspěchu nejsou žádné zkratky, o tom se přesvědčí i dost tvrdě Jordan Belfort.

Okrádání zákazníků, neférové jednání s obchodními partnery, vydírání, to k ničemu dobrému nikde nevedlo a nepovede. 

Deli Man

deli-man

Jde o zajímavý dokument, který není zas až tak známým filmem. Vypráví o vzestupu amerických lahůdkářství ve 30. letech. Filmaři udělali rozhovory s vlastníky úspěšných obchodů, třeba s Ziggy Gruberem, který pochází už ze třetí generace majitelů známých newyorských pochoutek Kenny & Ziggy’s.

Jde o příjemnou cestu časem.

Co si z dokumentu odnesete? 

Gruber je velmi charismatický a inspirativní člověk. Jeho podnikatelský příběh vypovídá o tom, jak moc je důležité udržovat si dobré vztahy se svými klienty i zaměstnanci. Jeho kladný přístup k práci se odráží ve špičkové kvalitě servírovaných potravin a pozitivních ohlasech od zákazníků.

Deli Man je zkrátka o vášni a lásce v podnikání. Ukazuje, že mít rád svou práci se vyplácí – v osobním štěstí i kariérním úspěchu. 

Královna

kralovna

Životopisné drama Alžběty II. nabízí pohled do zákulisí britské královské rodiny ve dnech, po smrti princezny Diany.

Tvrdohlavá Alžběta v té době absolutně odmítala mluvit s veřejností a většinu Britů tím tehdy pořádně pobouřila.

Tahle strategie královny byla doslova PR katastrofou a britské monarchii přinesla hodně nepřátel. Možná si vzpomenete, jak tuto situace zachránil premiér Tony Blair, jenž královnu přesvědčil, že se žene do záhuby.

Co si z filmu odnesete? 

I když se vám zdá, že jste silným hráčem, který nepotřebuje spojence, vyplatí se mít někoho, komu můžete ve svém podnikání věřit a s tím se pak zvláště v období krize radit. Naslouchání druhým může zachránit váš byznys.

Nebuďte tvrdohlavými a nedržte se nefungující tradice. 

Read more

Local News