Tetování jsou dnes ještě stále velmi nebezpečná

Share

Ještě před tím, nežli se necháte tetovat, zvažte, prosíme, následující rizika…

Za oné konstelace, že právě zvažujete výhody a nevýhody toho, jestli se necháte tetovat, možná byste k nim mohli přihodit i pár dalších názorů odjinud. K podobnému závěru totiž dnes dospěla i zahraniční organizace FDA (Food and Drug Administration), takže co v rámci své kampaně „Think before you ink!“ aneb „Myslete, nežli se necháte tetovat!“ zjistili a před čím varují?

V minulých asi tak 10-15 letech se zde studovalo a probíralo na 363 případů, kdy tetování nejenom, že nepřineslo kýženou krásu, ale naopak způsobilo i nezměrné zdravotní problémy. Tak namátkou:

1. Můžete si pořídit infekci

Asi to pro vás již není žádná velká novinka, ale je zcela nezbytné pro tetování navštívit skutečně vrcholně renomovaný salón. Maximálně sterilní vybavení je zde totiž absolutním základem, bez nějž to prostě nepůjde… Známé jsou dnes i případy, kdy člověk získal infekci k tetování z inkoustu a plísně obecně – stačí k tomu, aby se používala nesterilovaná voda k ředění barevných pigmentů (jako je třeba běžná vodovodní). To je jeden z největších problémů, ale naneštěstí, nikoliv jediných… A co čert nechtěl – zákazník nijak nepozná, kdo si vymýšlí a na hygienu kašle a kdo ne.

2. Nikdy nevíte opravdu, co je v inkoustu

Objevili se během let takoví chytráci, kteří do něj vmíchali třeba toner, černou auto-barvu a tak podobně.

3. Můžete si pořídit alergickou reakci, která prostě neodejde nikdy již

Pokud máte vyrážku z podezřelého vybavení nebo inkoustu, pak máte zaděláno na bolestivý ekzém a jelikož je inkoust samozřejmě permanentně ve vaší kůži, může to celé přetrvat již nastálo.

4. Nikdy se netetujte sami

Všelijaké „Urob si sám“ domácí soupravy pro tetování nejsou moc ideální. Kolem těch se to infekcemi a alergiemi prý jen množí.

I když se vám dnes možná a patrně zdá, že je tetování skutečně úžasná věc, po pár desítkách let budete nad povislou kůží (a tedy zkresleným původním obrazcem) zcela jistě jiného názoru… Jistěže, tetování se automaticky nerovná podobné problémy, ale je to stejné jako když na sebe vyklopíte plechovku s barvou = když už se to jednou stane, není cesty zpět…

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News