Sedm důvodů proč ráno vstát a jít cvičit

Share

Někteří lidé Vám řeknou, že je úplně jedno, v jakou denní dobu cvičíte. Myslí si, že konečný výsledek bude stejný, když cvičíte v 07:00 nebo 19:00. Pak jsou zde lidé, kteří věří, že je lepší se rozcvičit ráno a rozehřát svaly. I když jsou názory sporné, ze cvičení ráno plyne hodně výhod.

1. Bez čekání

Vytáčí Vás, když musíte v posilovně čekat na to, až bude volný přístroj? A už úplně nesnášíte, když se dojdete napít a někdo Vám jej zasedne?

Ale když vstanete brzo ráno, budete mít tu čest sdílet celou tělocvičnu pouze s lidmi, kteří smýšlejí stejně jako vy. Budete moci cvičit naplno, bez čekání až se uvolní stroj.

2. Nastartujete metabolismus

Ranním cvičením nastartujete metabolismus a udržíte ho v lepším chodu po několik hodin. Tím bude spalovat více kalorií, než když si po ránu dáte Tatranku. Jestli patříte k lidem, kteří sedí za stolem celý den, asi dobře víte, proč je toto tak důležité.

3. Dostanete energii

Zaznamenali jste někdy, proč jsou ranní rozcvičky na denním pořádku v armádě? Dává vojákům energii, aby pak zvládli s celý náročný den.

4. Pročistí Vám mysl

Nemám na mysli něco jako jógu nebo něco na ten způsob, ale fyzické cvičení Vám opravdu pomůže pročistit hlavu. Než začnete oficiálně svůj den (prací, školou), zbavíte se stresu a budete mít perspektivnější vyhlídky a lepší nápady.

5. Zvýší pozornost

Pokud cvičíte, možná jste už zaznamenali, že se po tom cítíte více v pozoru a připravení řešit problémy a nástrahy dne. Je to kvůli zvýšenému přísunu krve do mozku.

6. Zlepší disciplínu

Dá hodně práce zvednou ráno zadek z postele a jít něco dělat, obzvláště, když chcete jít posilovat. Když se ale překonáte, zlepší kvalitu Vašeho života.

7. Zlepší Vám postavu

Pěkná představa, že se Vám před snídaní pálí tuky v těle. Ale bohužel je mylná – popravdě, cvičení před snídaní může Vaše tělo uvést do katabolického stavu (kdy spaluje svaly a čerpá energii). Je lepší dát si půl hodiny před cvičením nízko kalorickou snídani, něco jako jablko nebo jogurt. Tím získáte energii na ranní rozcvičku a rychle se spálí.

Nastavme si tedy budík!

Read more

Local News