Jak se na online seznamkách hned stát přitažlivějším pro ženy i bez krásy?

Share

I když si to možná řada z tzv „internetových samotářů“ nepřizná, je faktem, že trocha té ženské společnosti a poplácání mužů po ramenou mužům fyzicky i psychicky jen a jen prospívá. Minimálně na čas, že ano… Takže, jak si zajistit, abyste se ženám zdáli o cosi atraktivnější, nežli šedý průměr?

V moderním světě je často rychlé nejen vše okolo nás (hudba, PC hry, zábava, vztahy, práce, …), ale i boj na internetových seznamkách o pozornost a zájem místních žen, dnes se vše totiž odehrává většinou na mobilu/internetu a muže po letmém shlédnutí jeho profilu čeká pohyb prstem doleva nebo doprava (respektive klik na palec dolů či nahoru).

Pokud jsou takto nastaveny podmínky pro seznamování i na vašem oblíbeném seznamkovém serveru, není třeba rovnou propadat beznaději a stáhnout se, protože nejste stejně fotogeničtí jako většina dalších zdejších nagelovaných svalovců. Ono to opravdu není jen o vzhledu, takže jen směle čtěte dále!

Je jedno, jak moc neklidní se cítíte před kamerou a jak hloupě pak na ní vypadáte, kupodivu ani nemusíte vypadat jako Chris Hemsworth, abyste ženě připadali zajímaví (muži si podvědomě myslí, že je ženy hodnotí stejně jako oni je). Přesto, je zde jeden snadný způsob, jak chytit ženinu pozornost. Musíte zahrát na svoji unikátnost a kreativitu! Aspoň o tom je přesvědčená nová studie v magazínu Royal Society Open Science. Navíc je to věc, kterou má autor článku již osobně sám ověřenou…

Ve zmíněné studii totiž badatelé zjišťovali, jak moc právě kreativita a vynalézavost může změnit atraktivitu určité osoby. V rámci průzkumu byly ukázány skupince dobrovolníků fotky mužů i žen a měli ohodnotit jejich profily jen na základě jejich přímé fyzické obličejové sympatie. Poté, když zjistili, kdo komu připadá zajímavý od pohledu, ukázali stejnou skupinu fotek jiným lidem, nyní však ke každému profilu přidali další informace, jenž naznačovaly, že dotyčná osoba má cool-a-kreativní osobnost. A pak se vše hodnotilo jako celkový dojem nejen ze vhledu, ale i z těchto „věcí okolo“.

Výsledek je velmi překvapivý a příjemný. Průměrní muži začali být více zajímaví pro ženy, když je ženy vnímaly jako více kreativní osoby. Ten efekt byl dokonce natolik silný, že s ním skórovali muži stejně silně, jako pouzí nejkrásnější místní výhradně fyzičtí krasavci (krasavci lovící milenky většinou profily nevypisují, protože je to pro ně jen ztráta času, takže jen vystaví fotku z posilovny). Samozřejmě platí, že nejlepší kombo je krasavec + kreativec, ale je pořád lepší jen kreativec než dvakrát nic, že ano?

Vědci za výzkumem mají za to, že to vše přímo souvisí s evoluční psychologií ženské části pokolení nějak. Pro ženy je zkrátka důležité, aby jejich protějšek „měl za ušima“, uměl se podívat na věci, jak se dnes s oblibou říká „out of the box“ a využít to vše pro svoje přežití v rámci přírody/skupiny.

Kupodivu to celé u žen dopadlo zcela naopak: průměrné ženy s perfektní imaginací na tom byly v testech hůře, nežli ženy vysloveně tupé, ale synteticky krásné. Muži zkrátka stále hodnotí ženy podle vizáže a nikdo s tím nikdy nic neudělá, zdá se…

Takže, co z toho všeho plyne? Až budete někdy příště zase brousit ve vodách své oblíbené internetové seznamky anebo vypisovat profil v nějaké mobilní aplikaci, nesnažte se do toho tahat vzhled a raději zahrajte na svoji unikátnost. Decentně ovšem, aby neměla pocit, že se příliš nutíte a jste nějaký zoufalec. Lhaní se pochopitelně vyhněte v jakékoliv formě!

Zdroj + Foto: www.MensHealth.com

Read more

Local News