Sako nebo oblek? Já se rozhodl vytáhnout do práce jen svou vestu!

Share

Září a s ním návrat do práce-školy-denní rutiny plné povinností je tady! Pokud stejně jako já už nervózně přemýšlíte, co si na příchod mezi své kolegy a zejména kolegyně oblečete na sebe, může vám můj dnešní článek výrazně pomoct!

Návrat do práce je většinou ve znamení větší formálnosti, což v naší společnosti znamená obleky, nebo alespoň saka. Snadné, stačí prostě sáhnout do šatníku a jedno či druhé vybrat. Jenže!

Počasí na začátku září je pořád ještě poměrně teplé a představa zpocených koláčů v podpaží nejen na košili, ale i na saku mě fakt děsí. Proto jsem popřemýšlel nad tím, zda by to nešlo ještě nějak jinak…

Společenská vesta trochu jinak

Osobně se mi moc líbí styl oblékání, kdy si muž vezme světlou košili a k tomu vestu, ale žádné sako. Pak už jen vybrat kravatu v případě elegantnějšího looku, či si prostě jen ohrnout rukávy, obléct chinos kalhoty/džíny a vyrazit na rande, do kavárny, na drink atd.

vesta-kdzinum-menworld

Vesta k džínám není vůbec špatná volba! Foto vesty uprostřed: e-shop taxido.cz

Ano, módní policie by mohla padat z mého nápadu do mdlob, nicméně já se rád odlišuji a na takové sportovně elegantní kombinaci opravdu nepozoruji nic divného. Navíc vesta pod sako má tu funkci, že když je gentlemanovi v létě horku, může bez obav blazer sundat a být jen v košili a vestě.

Stačí dobře barevně sladit a ostudu si dělat nebudete

Abyste docílili dokonalého výsledku, chce to nejen dobře padnoucí vestu. V hlavní roli je tu i barva tohoto kousku oblečení pro muže a pak také doplňky. Já se řídím jednoduchými pravidly:

– Bílá košile si skvěle rozumí s jednobarevnou, ale i vzorovanou vestou

– Jednobarevná společenská vesta se snadno doplní výraznou kravatou.

– Kapesníček do klopy zkombinovat s barvou košile.

– Stejně barevné sako jako vesta je nuda – nutno oživit více vzorovanou kravatou.

Read more

Local News