Rozlučka se svobodou trochu jinak

Share

Rozlučka se svobodou je velmi oblíbený zvyk, jehož kořeny sahají až do historie. Ženich i nevěsta se loučí se svobodou každý po svém a připravují se na vstup do nového života. Je to tradice, kterou většina párů dodržuje a to nejen u nás, ale po celém světě. Rozlučka by měla proběhnout v den (lépe řečeno noc) před plánovaným obřadem. Ve skutečnosti to tak ale z praktických důvodů nebývá.

Muži si rozlučku se staromládeneckým životem dokážou užít na maximum. Chcete však tento zvyk pojmout trochu netradičně a nejít s davem? Existují možnosti, které můžete snadno zorganizovat. Vždyť rozlučka se svobodou má za cíl jen jedno, skvěle se pobavit a zažít noc, na kterou budete dlouho vzpomínat.

O netradiční rozlučku by se měli postarat přátelé a kamarádi ženicha. Překvapte ho!

Tradiční rozlučka se svobodou se vždy dělala den před svatbou, od čehož se v posledních letech ustoupilo. Rozlučky jsou tak posunuty na maximálně měsíc před svatbou.

Rozlučku se svobodou organizuje většinou svědek ženicha.

Tipy na rozlučku se svobodou a hry

Klasika je nuda

Pokud je spíš konzervativní typ, patrně si bohatě vystačíte s tím, že posedíte s přáteli ve své oblíbené hospodě. Popijete, pokecáte, případně mu objednáte striptérku. Ale to je trochu nuda, nemyslíte? Svoji svobodu přeci nepohřbívá každý den. Chce to něco mimořádného, originálního.

Sport, alkohol a zábava

Co třeba zkusit rozlučku pojmout jako hru. Například paintball? Milují ho děti i dospělí. Zamluvte si hřiště jen pro celou partu kamarádů, převlečte se třeba za zajíce nebo nějaké jiné zvíře (fantazii se meze nekladou) a můžete si zahrát na štvanou zvěř. Štvanou zvěří bude samozřejmě nastávající ženich. Zažijete přitom spoustu zábavy, a čím víc budete posilněny alkoholem, tím více bude hra zajímavější.

Zorbing nebo seskok padákem, proč ne?

Udělejte mu z jeho rozlučky adrenalinový zážitek. Máte jedinečnou příležitost dopřát si například zorbing nebo seskok padákem. Nabízí se i další sporty, let balónem, helikoptérou, zkrátka cokoliv, z čeho bude budoucí ženich opravdu „ v šoku“. Překvapte jej tímto velmi netradičním způsobem. A nakonec můžete všichni společně vyrazit do nejbližší hospůdky a popít až do rána.

Od hospody k hospůdce

Vymést celou řadu hospod ve vašem městě? Proč ne. Vytvořte si předem plán, kudy povedou vaše kroky a v každé hospodě si dejte pivo nebo něco tvrdšího. Schválně kdo to dotáhne až do cíle? Jen pozor, u téhle rozlučky je zaručeno velmi krušné ráno. Stejně tak můžete vytvořit určitou mapu, podle které se bude muset ženich orientovat, aby vás našel. Zkrátka zapojte svoji paměť, určitě vás u toho čeká mnoho legrace.

Kidnapping neboli únos

Proč by se musela unášet jen nevěsta? Domluvte se s kumpány a ráno ho vytáhněte z postele. Udělejte při unášení hodně rámusu, klidně si vezměte masku nebo punčochu na hlavu. Naplánujte akci na víkend, vyrazte například do hor nebo do lesa. Celá parta lidí, dopřejte ženichovi co největší zábavu v posledních dnech jeho staromládeneckého života.

Rozlučka se svobodou nemusí být vůbec nudná, naopak. Stačí jen vymyslet něco originálního a zábava může začít. A rada na závěr, bujaré oslavy raději naplánujte několik dní před svatebním obřadem, aby ženich mohl řádně vystřízlivět a dostat se opět do kondice.

Dárek pro nastávajícího ženicha

Pro ženicha je vhodné připravit malý dárek při loučení se svobodou. Obvykle se využívají dárky ze sex-shopů.

Tip na dárek: Určitě neuděláte chybu nějakým kvalitním alkoholem.

Read more

Local News