PS3 vs. Xbox 360, který je lepší?

Share

Již máte dost svého zastaralého PC, které již nezvládne žádnou novější hru? Nechce se Vám investovat desítky tisíc do nového herního PC? Nevadí, vyzkoušejte herní konzole!

PS3, nebo Xbox 360?

Pokud jste se již rozhodli pro herní konzoli, jistě si teď pokládáte otázku jakou vlastně zvolit? Xbox 360 z dílny Microsoftu, nebo Playstation 3 od SONY?

V následujícím článku se Vám pokusíme dát na tyto otázky jasné odpovědi.

0. Konfigurace? Stejná.

Co se týče HW sestavy (konfigurace) kterou obě konzole disponují, jsou si obě konzole podobné jako vejce, vejci.

Result = Nerozhodně

1. Flash – Xbox vede

Co se týče flashování (přepisu mechaniky, aby majitel mohl hrát i stažené hry), tak zde jasně vede Xbox 360, jelikož PS3 ani žádný pořádný funkční flash do dnes nemá. Novinkou na Xbox 360 je navíc tzv. RGH flash, kdy se přepíše celý dashboard (rozhraní Xbox) a uživatel poté pouze stahuje hry z internetu rovnou na externí HDD (nemusí nic vypalovat) ten zapojí do „Xka“ a hraje.

Result = Xbox 360

2. Windows Media Center

Xbox má Windows Media Center, takže si můžete Xbox pomoci sítě spojit s PC a koukat například na HD filmy které mate uložené v počítací, tímto PS3 nedisponuje.

Result = Xbox 360

3. Kinect Vs. Move

Zatímco Xbox 360 se může pyšnit pohybovým senzorem Kinect, u PS3 se mu snaží konkurovat PS Move, bohužel marně. Kinect je minimálně o dva stupně výše.

Result = Xbox 360

4. Hluk

Co se týče hluku, zde je to právě naopak, zatímco PS3 za svého chodu vůbec neslyšíte, tak zvuk vycházející s Xbox 360 je často až otravný. To se zlepší po instalaci hry na HDD.

Result = PS3

5. Příslušenství

Co se týče head-set, ovladačů apod. zde SONY jasně vévodí. Zejména ovladače jsou citlivější a kvalitnější než ty u Xbox 360. Další nevýhoda Xbox 360 ovladačů jsou tužkové baterky, které se musí neustále měnit, zatímco u PS3 se akumulátor nachází přímo zevnitř ovladače, a nabíjí se jednoduše pomocí USB.

Result = PS3

6. Online hraní

Ať je Xbox Live velice kvalitní, tak platit každý měsíc 130kč za GOLD je vcelku velká investice, v tomto PS3 konzoly od Microsoft jasně převyšuje.

Result = PS3

Výsledek:  Ač je výsledek nerozhodný 3:3, tak bych měl přeci jen takové malé doporučení. Pokud si chcete zahrát ty nejnovější pecky a nemáte peníze na to nechávat měsíčně X tisíc za originály pořiďte si Xbox 360 s Kinectem nechte si udělat RGH flash a užívejte si dlouhé hodiny kvalitního hraní.

Read more

Local News