První plně automatizovaný domácí minipivovar Brewie

Share

Pokud patříte k milovníkům piva, nyní si můžete uvařit vlastní lahodný chmelový nápoj. Výroba piva je poměrně technologicky náročný a zdlouhavý proces.

Ovšem maďarští výrobci plně automatizovaného domácího minipivovaru Brewie dali šanci ochutnat fantastické pivo vlastní výroby i pivovarským začátečníkům.

Vaření piva je alchymie

Uvařit dobré pivo obvykle vyžaduje schopnosti umělce i vědce. Dobré pivo se zásadně vaří z kvalitních surovin (voda, slad, chmel, pivovarské kvasinky) a aby bylo pivo skutečně dobré, musí se dodržet technologicky náročný postup (sypání na várku, šrotování sladu, vystírání, rmutování, scezování sladiny, chmelovar, odražení kalů, kvašení, dokvašování a zrání).

Ačkoliv se snažíte postupovat přesně podle návodu receptu a dodržíte kvalitu i poměr surovin, teplotu i dobu přípravy, nemusí výsledný produkt chutnat příliš dobře.

I malé nedokonalosti v procesu výroby mohou způsobit změny v chuti výsledného produktu. Dosud tedy většině amatérských sládků nezbývalo, než se pokoušet o metodu pokus a omyl.

Tomu by teď ovšem měl být konec.

Dáte si kávu nebo domácí pivo?

Maďarská novinka mezi technickými vymoženostmi slibuje chutné pivo vlastní výroby všem, kteří se o jeho výrobu chtějí pokusit. Ať už z řad profesionálů nebo sládků začátečníků. Plně automatizovaný proces činí domácí vaření piva jednodušším, než kdykoliv předtím.

Minipivovar se v pohodě vejde do průměrně velké kuchyně české domácnosti, hned vedle kávovaru. A příprava piva v něm se s trochou nadsázky opravdu podobá právě vaření šálku kávy z presovaru. Stačí vložit sáčky s ingrediencemi, přidat vodu a zmáčknout tlačítko Start. Minipivovar sám zastane všechny komplikované procesy a po několika týdnech si budete moci dopřát pravé domácí pivo.

Pokud se ale nechcete připravit o ty umělecké a alchymistické zážitky, ani tehdy vás Brewie nezklame. Pomocí sofistikované mobilní aplikace můžete plně kontrolovat celý proces výroby a nastavit až 23 různých parametrů. Navíc, pokud vám výsledné pivo vlastní výroby chutná a chcete jej přesně uvařit znovu, váš Brewie zná recept. Celý proces si totiž uložil do paměti.

Celková doba přípravy piva je odvislá od konkrétního druhu. Samotné vaření trvá přibližně 5-6 hodin, potom se pivo po dobu dvou týdnů fermentuje, další dva týdny se musí odležet v lahvi nebo sudu, až je konečně čerstvé pivo hotové a připravené k ochutnávce.

S tímto domácím pomocníkem budete moci návštěvě nabídnout nejen dobrou kávu, ale také vynikající vlastní pivo! Současná cena minipivovaru je 1 749 $, což je v přepočtu přibližně 42 000 Kč.

Blýsknete se před návštěvou domácím pivem?

Read more

Local News