Proč zateplovat? Má to své velké výhody

Share

Bydlíme-li v domě nebo bytě, velmi často hovoříme o možnosti toho, nechat si ho zateplit. Zvláště nyní je doba, kdy je to skutečně velkým trendem.

A to hlavně proto, že zateplování domu má výrazné přínosy. Je pravou, že na počátku jsou nutné větší investice. Ty se však velice brzy vrátí. A to hlavně proto, že zateplení v budoucnu ušetří nemalé náklady na vytápění. A to i tisíce korun ročně.

Tím ale výhody nekončí.

Danou investicí je totiž zajištěno i to, že výrazně stoupne hodnota dané nemovitosti. Pokud ji samozřejmě budeme prodávat, budeme mít i více zájemců, jelikož ti si mnohem raději koupí již hotový byt nebo dům, ve kterém mohou ihned a bez problémů bydlet.

Co vše lze zateplovat?

Možností je samozřejmě spousta. Pokud se zaměříme na tu hlavní, rozhodně je to zateplování fasády. A to nejenom u rodinných domů, ale i u panelákových bytů – tedy celých panelových domů. Zde je možné využít ale i dalších služeb, kam patří třeba komplexní zateplení ploché střechy. I ta může být považována za rizikové místo, kudy samozřejmě může procházet chlad do interiéru. Největší problémy s tím logicky mají právě byty a místnosti, které se nacházejí v nejvyšších patrech daných budov. Myslet však lze i na naše interiéry. A jak?

Třeba tím, že necháme vyměnit:

  • naše stará okna
  • naše steré balkonové dveře
  • naše staré vchodové dveře do domu nebo bytu

Myslete i na rekonstrukce

Pokud už se rozhodneme pro to, realizovat různé práce, je určitě dobré myslet i na to, zda nepřidat několik dalších. Ideálně v případě, kdy spolu mohou souviset. Můžete se jednat jak o rekonstrukci v interiérech, tak samozřejmě třeba na našich balkonech.

Ty tak budou nejenom bezpečnější, ale vzhledově lepší.

Důkazem může být plexisklo na rekonstrukci balkonu, které dnes bývá instalováno místo zastaralých metod, kam patřilo hlavně drátěné sklo. To už má dnes u většiny domů svou životnost dávno za sebou a tak může být i nebezpečné.

Read more

Local News