Proč váš web potřebuje SEO audit

Share

Každý, kdo spouští nové webové stránky, si dává záležet, aby působily reprezentativně, byly přehledné a umísťovaly se na předních pozicích ve vyhledávačích. Jenže jak čas plyne, spousta lidí usne na vavřínech. Zapomínají, že vyhledávače provádí změny algoritmů, a tak co platilo před dvěma lety, už dnes dávno nemusí být aktuální. I úpravy provedené na stránkách mohou ovlivnit, jak vysoko, nebo nízko, se web bude nacházet.

Chcete-li negativním změnám pozice ve vyhledávači předejít, nezbývá než využít SEO analýzy (audit) od skutečného profesionála. Sice vás to bude něco stát, ale v sázce je celé vaše podnikání.

Jak probíhá SEO audit?

Profesionál se podívá na váš web a posoudí veškeré on-page a off-page faktory. Hledá viditelné i skryté problémy, jako jsou například nefunkční odkazy, zastaralý obsah nebo špatné zobrazení na mobilních zařízeních. To jsou jedny z nejznámějších faktorů, které vyhledávače hodnotí, nicméně je jich samozřejmě mnohonásobně víc.

Jak často je potřeba?

Za normálních okolností stačí jednou nebo dvakrát ročně. Možná si ale někdy sami všimnete, že se váš web podivně propadl. V takovém případě není na co čekat, kontaktujte odborníky a chtějte vědět, proč k tomu došlo. Pravděpodobně Google provedl nějakou velkou změnu v hodnoticím algoritmu, ale možná je chyba na vaší straně – významná úprava na webu může ovlivnit pořadí.

Stačí si jednou za půl roku nechat udělat SEO audit?

Ne, tak snadné to není. Audit je jen začátek, který zpravidla předchází celé řadě dalších úkonů. Tvrdí se, že pokud má být optimalizace pro vyhledávače úspěšná, vyžaduje spolupráci trvající aspoň 4 – 6 měsíců. Jestliže máte vše od odborníků nastavené, opravdu postačí to občas zkontrolovat a pozměnit, ale pokud si svou pozici teprve budujete, počítejte s dlouhodobějším úsilím.

Na kolik vás SEO (optimalizace) Praha přijde, není možné přesně říct. Ceny se odvíjí od rozsáhlosti webu, míry konkurence i dalších faktorů. Chcete-li vědět, jaká částka by to byla ve vašem případě, nechte si vypracovat nezávaznou poptávku od SEO Consult.

Read more

Local News