Proč strávit dovolenou na palubě lodi plující z Vídně do Budapešti?

Share

Možná už Vás nebaví polehávání ve „vyhlášených“ přímořských letoviscích a lámete si hlavu otázkou „jak změnit ten stereotyp“? Proto Vám dnes přinášíme tip na netradiční dovolenou. Něco takového jste určitě ještě nezažili. O co jde? To se dozvíte níže.

Představte si dovolenou, na které poznáte místa, s nimiž máme z historického pohledu pevnou vazbu. Místa, která lákají svoji minulostí i současností. Nebudete se přitom omezovat na jedno město ani jednu zemi. Jediné, co bude po celou dobu stejné, je dopravní prostředek – loď.

Dovolená ne u moře, ale na řece

Ano, je to říční plavba z Vídně či Bratislavy do Budapešti, čím můžete zlomit stereotyp svých dovolených. Navštívíte místa, která na začátku minulého století tvořila jedno území (Rakousko-Uhersko), poznáte budovy postavené Římany, Saracény i Turky, poznáte různé životní příběhy, které píše proud této řeky a zakotvíte až v Budapešti, oblíbené výletní destinaci obyvatel České republiky.

Kromě toho si po celou dobu plavby budete moc užívat luxusního zázemí lodi, na které poplujete, ať už se jedná o kajuty s výhledem na pobřeží Dunaje, posilovnu, wellness centrum, bazén či skvělou kuchyni. Lodě plující po Dunaji jsou připraveny i na přítomnost dětí, z plavby po Dunaji do Budapešti tak můžete udělat rodinnou dovolenou.

Říční plavba jako prestižní dovolená

To, že není dovolená strávená plavbou po Dunaji stejně známá jako Bibione, Caorle Dubrovník či jiná přímořská letoviska, neznamená, že by nabízela horší zážitky či horší společenský statut (který je v ČR částečně vytvářen právě schopností jezdit často na zahraniční dovolené).

Právě naopak dovolenou na lodi plující po Dunaji do Budapešti si zajistíte, že Vaši přátelé budou fotografie z dovolené hltat plnými doušky a možná se příští rok vydají na stejnou pouť. Vy pak poznáte nová místa, užijete si luxus zázemí výletní lodi a načerpáte tak novou energii.

 

Neváhejte tedy a rezervujte si ještě dnes říční plavbu u specialisty na tento typ dovolené, společnosti IC Tour.

Read more

Local News