Problémy s penisem? Zbystřete!

Share

Vaše “výbava“ si zaslouží pravidelnou kontrolu a péči, zvláště pokud preferujete život plný sexu. Důvod je prostý – rakovina penisu. Všechny příznaky, diagnózu a další důležité informace najdete v článku.

Nechceme strašit, ale přece jen hrozba tu je a je tedy dobré vědět to podstatné

Můžete se i vy cítit v ohrožení?

To riziko musí vnímat prakticky každý muž, obvzláště pak v rizikovém věku mezi 50 a 60 lety. Obecně se doporučuje od 30. roku života začít chodit na pravidelné vyšetření penisu i prostaty.

Věděli jste, že: 

Méně častěji jsou rakovinou penisu postižení ti muži, kteří byli v mládím, ale i v pozdějším věku obřezáni

Hygiena jako prevence vás může zachránit

Dalo by se říct, že jedním z důvodů vzniku rakoviny penisu je jeho nedostatečná hygiena. Kdy se pod předkožkou tvoří maz, ten pak může být spouštěčem tvorby maligního tumoru. Proto dbejte na důkladné mytí žaludu a předkožky. Klidně i několikrát za den.

Čtěte také: Příčiny problémů s erekcí a jak je léčit

Kdy něco není v pořádku?

Vyhledat specialistu byste měli zvláště v situaci, kdy:

– vám z penisu teče bezbarvý výtok, který zapáchá.

– vám opuchne horní část penisu a pohmatem zjistíte ztvrdlé části.

– zmíněné příznaky pak mohou pokračovat otékáním nohou, úbytkem hmotnosti, nechutenstvím, celkovou únavou, vyčerpáním organismu.

cancer

Neberte tyto faktory na lehkou váhu. Pánské projevy rakoviny: Prostudujte si je!

Vyšetření rakoviny penisu provádí urolog

Máte-li podezření, vyhledejte nejbližšího urologa, ten zprvu provede rutinní vyšetření, pak v případě potřeby odejme část tkáně tumoru, která se odešle na prozkoumání do laboratoře. Potvrdí-li se vznik rakovinotvorných buněk, následuje rentgen, scintigrafie či počítačová tomografie, ty zjistí, zda již došlo k vytvoření metastáz.

Podcenění prevence a kontrol se nevyplácí

Vše je to o tom, jak moc laxní budete. Pakliže nebudete v případě zdravotního problému odkládat vyšetření, půjdete ihned k lékaři, léčba bývá zpravidla úspěšnou. Neřešení situace může skončit až amputací části nebo celého penisu.

Dvě závěrečné rady: 1. Dbejte na pravidelnou kontrolu, myjte řádně zejména oblast žaludu a předkožky. 2. Každý zdravotní problém ihned řešte. 

Read more

Local News