Přistáli Američané doopravdy na Měsíci?

Share

Konspirační teoretici zasekávají drápky snad do všech oblastí sociálních, ale i politických sfér. Tentokrát však zamířili přímo do nebes, přesněji na Měsíc.

Abychom to celé uvedli na pravou míru, tak v letech 1970 vyvstala na povrch téze, která obviňuje Američany z nainscenovaného přistání na našem oběžníku. Zvedla se vlna odporu a není divu, že Neil Armstrong v jednom rozhovoru vybuchl a udeřil tázajícího pěstí do obličeje. I přes vyvrácení teorie se tato konspirace umístila v žebříčku Top 10.

Spisovatel Kaysing to ví přece nejlépe

První zmínka vyvolávající celosvětové podezření se objevila v letech 1974 a vyšla z úst Billa Kaysinga. Ještě dnes si můžete zakoupit jeho kontroverzní knihu „Nikdy jsme nepřistáli na Měsíci“. Musíme uznat, že v něčem má pan Kaysing pravdu. My jsme na měsíci opravdu nepřistáli, nýbrž odvážní kosmonauté, kteří nasazovali život pro celé lidstvo. Pokud to pan pisatel myslel takto, tak mu patří hluboká poklona naší redakce a omluva za nepochopení palčivého titulku, ale je známo, že tomu tak doopravdy není.

Celá kniha nenechává na nikom nit suchou a zahryzává se do celého týmu, který stál za velkou událostí. Rusové vydali v tom samém roce dokument o nemožnosti přistání na Měsíci a to bylo prý podnětem pro zfalšování celé výpravy ze strany USA

Vraždy, nesrovnalosti, dotace

Skeptici se opírají o skutečnost, že v tamních dobách existovaly počítače o technických parametrech dnešní stolní kalkulačky. S takovou technikou přeci není možné navigovat let do vesmíru k Měsíci a ještě na něm přistát. Hlavními tvůrci obrovského podvodu mají podle všeho být NASA a americká vláda. Jednoznačně mělo jít o snahu zvítězit v kosmických závodech nad Sověty.

Mezi další důvody sehrání celého podvodu patří snaha udržet si vládní dotace, jelikož NASA už dlouho nepřicházela s něčím novým a pozvolna se vytrácela ze širšího podvědomí. Kolem celého přistání je spousta otazníků, které doposud nebyly vysvětleny. V řadách NASA došlo k několika tajemným sebevraždám a nehodám v tom samém roce. Konspirátoři v tom vidí jediné, snahu o ututlání celého podvodu.

Kdo první podepíše smlouvu s mimozemšťany?

Je snad možné, že celý boj o dobytí vesmíru stál na úsilí, kdo první naváže kontakt s mimozemskou civilizací, jak o tom mluví jeden nejmenovaný autor? Velkou zajímavostí je, proč se naše lidstvo od onoho přistání v 70. letech na Měsíc už nikdy nevydalo? Že by doposud nebylo technicky a fyzikálně možné se po stříbrné planetě procházet?

Kdo ví, kdy se dočkáme dalšího přistání, jestli vůbec někdy nějaké bylo.  

Read more

Local News