Příběh legendárního vraha Charlese Mansona

Share

Příběh legendárního amerického vraha, jehož příjmení si do svého pseudonymu vložil skvělý zpěvák Brian Hugh Warner (Marilyn Manson).

Samotný Manson – celým jménem Charles Milles Manson se narodil dvanáctý den v listopadu roku 1934 a již od svého útlého věku byl považován za podivína, který trpí ke sklonům k násilí. Již na střední škole měl velké problémy se sebeovládáním a po napadení svého spolužáka byl ze školy vyloučen.

Charles Manson nebyl pouze vrah a podvodník, ale byl to také muzikant. Za svůj život nahrál několik solidních alb, které u kritiků dostály velkých ovací a pochval.

Případ Tate-La Bianca

V 60. letech se stal vůdcem tehdy slavné gaunerské skupiny, která si říkala „the family“. Členové skupiny včetně Mansona byli najímáni na brutální vraždy. Zabili celkem devět lidí. Nejznámější vražda, která se stala pro Mansona zároveň osudnou, byla vražda herečky Sharon Tate. Případ znám jako „Tate-La Bianca case“ byl ukončen s verdiktem rozsudku smrti pro Mansona.

Těsně před vykonáním popravy byly ovšem pozměněny zákony panující v Kalifornii a plánovaný trest smrti byl upraven na doživotí. Svůj doživotní trest si Manson odpykává ve věznici se zvýšenou ochranou Corcoran v Kalifornii.

Žádost o podmínku

Charles Manson v Dubnu letošního roku (2012) zažádal Kalifornské soudy o podmíněné propuštění, žádost mu byla podvanácté odmítnuta a další příležitost se Mansonovi naskytne za 15 let. I kdyby za 15 let ještě žil (při věku 92 let), bylo by jeho propuštění bezpředmětné. Charles by se v normálním světě už zdaleka neorientoval, je tak sžit s vězením, že reálný svět pro něj prostě není.

Symbol mnoha lidí

Mansonovi se po svých činech dostalo velmi velké popularitě, ze které těží zejména slavný zpěvák Brian Hugh Warner, který si Charlesovo příjmení zahrnul do svého pseudonymu – Marilyn Manson. Složenina jména nejkrásnější ženy světa (Marilyn Monroe) a nejkrutějšího vraha USA ho vynesla do výšin.

Na oblíbenosti se Mansonovi dostalo i u kapely Guns N´ Roses.

Zločiny: krádeže aut, vyloupání bytů, podvody, padělání šekových knížek a kreditních karet, nájemné vraždy.

Trest: trest smrti – upravený na podmínku – žádost na propuštění ZAMÍTNUTA!

Read more

Local News