Před koncem světa vás nezachrání ani Bugarah

Share

O konci světa toho bylo napsáno všude dost. Jde již o tradiční folklor naší civilizace. Už od nepaměti se strašíme, že právě ono magické datum je právě tím, čím by nemělo být. Konec světa byl na spadnutí už nesčetněkrát, poté se jen zablýsklo, vypukl požár a vše upadlo v zapomnění. Asi jen málokdo neslyšel o blížícím se konci Mayského kalendáře, který našemu lidstvu nevěstí nic dobrého. 21.12. 2012 je tím dnem, kdy se má naše planeta dostat do nového věku. Každý si Mayský kalendář vykládá po svém. Někteří varují před nárazem planety Nibiru, další poukazují na možný osobní kontakt s mimozemskou civilizací. Ti méně bláhový připouštějí, že mohou nastat přírodní katastrofy většího měřítka a početnosti. A poslední skupina nevěří tomu, že by mělo k nějakým změnám vůbec dojít.

Vypukne šílenství?

Na tuto otázku je velmi jednoduchá odpověď. Pokud se nic nestane, tak šílenství nevypukne, ale určitě se můžeme připravit na některé jedince, kteří budou brát supermarkety útokem. Balená voda, mouka, cukr, olej a konzervy. V každém státě se nalezne několik jedinců, kteří berou konec světa vážně, proto se nedivte, pokud na vás v pátek nezbude.

Francouzská oáza Bugarah

Bugarah je francouzská vesnice, která má být podle mayského kalendáře jedinou šancí na záchranu. Zde prý mohou jen ti vyvolení přečkat konec světa a pokusit se vytvořit nový a lepší druh lidstva. Současná civilizace napáchala už dost škod a je zapotřebí se navrátit k přírodním zvyklostem. Dle zvěstí má z tamní hory vylétnout mimozemské plavidlo, které vezme vyvolené na palubu. Francie však má už s nájezdníky takové problémy, že nechala celou horu uzavřít stovkami policistů. Každá legrace má prý někde hranice a francouzské úřady si nenechají zničit tamní přírodu jen proto, že se lidé obávají konce světa. Bugarah jako jediná šance na spásu je tak neprodyšně uzavřena a jedinými vyvolenými se tak mohou stát tamní policisté.

Mayové si klepou na čelo

Doposud žijící potomci Mayů si klepou na čelo. Jejich kalendář si prý západní civilizace vykládá po svém a naprosto nechápou z čeho vycházejí. Mayský cyklus neznamená konec světa, ale jedné éry. Znamená to, že vstoupíme do nového období plné změn. S koncem světa to prý nemá nic společného. Je tomu opravdu tak, že západní kultura těží z komerčně medializovaného data a konec světa se konat nebude? Mayové jsou v tomto neoblomní a klepou si na naší adresu na čelo.

Read more

Local News