Jak pomůže chilli spálit 116 extra kalorií denně?

Share

Chcete trochu povzbudit svůj metabolismus, jenž poslední dobou trochu trpí po všech těch prázdninových „grilovačkách“, oslavách a junk-foodu na nich? Tak potom sáhněte po něčem pálivém. Jak totiž zjistil magazín Obesity Open Access, právě zde je solidní potenciál k dalšímu nenápadnému hubnutí…

V rámci uspořádané studie snědlo 40 mužů a žen 2 miligramy Capsaicinu (ona pálivá olejovitá látka v chilli) + jiní zase placebo a to každý den. Poté bylo měřeno jejich metabolické tempo po tři hodiny (vždy jakoby po jedné každé hodině).

A nyní se dostáváme k tomu zajímavému – lidé, jenž jedli ony Capsaicinoidy spálili v průměru o 116 kalorií denně více proti těm lidem, co do sebe házeli jen placebo. Studii sice dotovala společnost Capsimax (jinak výrobce těchto suplementů, což by ji mohlo podle někoho nemálo zkreslovat, ale když její výsledek prodejce respektuje a cele zveřejní, tak proč ne… ?).

K tomuto podle všeho dochází v organismu proto, jelikož Capsaicinoidy mají termogenický efekt. A co to je vlastně? Je to prosté – vaše tělo vytváří více tepla, když tyto látky stravuje.

Celé toto zjištění jen a jen podporují mimořádně, ba neuvěřitelně, pozitivní výsledky pro Capsaicin i v jiných studiích: tak třeba, v rámci jiné zase lidé konzumující třikrát a vícekrát týdně pálivé věci byli zdravější – když se vše po sedmi letech přepočítávalo, zjistilo se, že jedlíci pálivého přežili o 14 % častěji, nežli lidé, co si dávají běžné věci.

Řada lidí i vědců chilli přisuzuje i nemalý pozitivní vliv stran ochrany vašeho srdce před kardiovaskulárními chorobami a prevence před cukrovkou. A nesmíme zapomenout ani na průzkum na Purdue University, který dospěl prakticky k tomu samému: lidé po chilli spálí obecně více kalorií a nemají posléze po něm až takový hlad.

Jenom pozor, ať jíte skutečně syrové zdravé chilli a ne omáčky, v nichž je 50 % cukru (většina chilli omáček v plastových nádobkách). Nakonec, můžete začít na chilli slabším a kdoví, třeba si po čase troufnete i na Jalapeňos, Habanéros či Trinidadského Škorpiona!

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News