Plešatí muži jsou více atraktivní a dominantní, nežli ti s vlasy

Share

Příroda to zkrátka zařídila tak, aby svůj nedostatek vlasového porostu dohnali jinými oblastmi. A na prvním místě je evidentně to, že působí na ženy více sebevědomě, atraktivně a dominantně, na rozdíl od lidí s vlasy.

I v showbusinessu to, zdá se, platí – je tu třeba takový Jason Statham, chlapík, jenž nakope zadky absolutně všem a v každém filmu, ve kterém se snad náhodou objeví. Pak samozřejmě nesmíme zapomenout ani na takového Patricka Stewarta (kdo jiný, než Captain Pickard ze Star Treku). A pochopitelně, musíme v této souvislosti připomenout i Dwayne Johnsona, jinak řečeného „The Rock“ (z profi wrestlingu řečený Skála, jinak americký herec, producent a zpěvák, který v současnosti opět působí ve WWE).

Jak se ale ukazuje, tito chlapi nejsou drsňáci od narození či jen tak povahou, ani z důvodu jakési šance. Studie na univerzitě v Pensylvánii odhalila, že když se zeptala účastníků testu na to, aby rozdělili muže na fotkách podle atraktivity, sebevědomí a dominantnosti, tak to samozřejmě vyhráli jednoznačně právě plešatí.

Autor studie Albert. E Mannes je výsledkem velmi potěšen a navrhuje, že by podobná všeobecná znalost a situace mohla konečně zajistit, aby se muži přestali tak šíleně bát ztráty vlasů.

Volba zbavit se vlasů (ať již cíleně či od přírody) je pro lidi evidentně forma nonverbální komunikace a forma vyjádření sebe i určitého našeho postoje. To je věc, která by se normálně slovy jen těžko vyjadřovala, ale když dojde na určitou situaci, naše vědomí/podvědomí evidentně moc neváhá a má s výběrem jasno – jakoby muži bez vlasů byli více tajemní, nežli ti s nimi.

Je faktem i to, že plešaté/oholené hlavy mají náskok i v ekonomických vyjednáváních. Takže pozor, ať nejste v práci někým podobným převálcováni…

Vše řečené platí pouze pro muže, jenž jsou plešatí kompletně a zcela: stačí, abyste měli na sobě kousek vlasů někde (takových těch pár ostrůvků) a jste naopak vnímáni jako slabší proti mužům s kompletním bez-vlasovým stylem.

Zdroj: MensHealth.com

Read more

Local News