Pět znaků proč vyměnit osobního trenéra

Share

Před pár měsíci jste přemýšleli nad cvičením a rozhodli jste se oslovit osobního trenéra, aby vám s tím pomohl. Něco se vám ale nezdá v pořádku a necítíte se v jistotě, že chcete právě s tímto člověkem pokračovat ve svém snažení o lepší postavu a zdravější tělo. Jaké mohou tedy být indicie špatného trenéra, kterého je potřeba co nejdřívě vyměnit?

Nemáte výsledky a všechno je to vaše chyba

Pokud několik měsiců cvičíte a shodili jste jenom pár kilo a nepřibyl vám na tělě kus svalu, něco není v pořádku. Pokud se na to zeptáte svého trenéra, který vám řekne, že je to pouze a jenom vaše chyba, že byste se měli více hlídat především v tom co jíte, musíte zauvažovat. Má ten člověk pravdu? Dodržuji jídělníček, který mi osobní trenér sestavil? Pokud občas ujedete na něčem více kalorickém, není to důvod pro to, abyste neviděli žádné výsledky. Pak je problém v osobě, která je v pozadí toho všeho.

Neustálé tlachání vás už nebaví

Každý je jiný a někteří osobní trenéři mohou být poměrně výřeční. Pokud jste typ člověka, který má raději klid a nerad si při cvičení povídá a přitom celou hodinu cvičení slyší nějaké historky, buď se trenérovi decentně ozvěte, že chcete klid, nebo jej to bude stát práci.

Neúprosný pohled „mezi oči“

V případě, že jste ženského pohlaví a osobního trenéra máte muže, může se dít několik zajímavých věcí. Jak možná víte, mužům se líbí ženská ňadra a pokud vy máte jedna z těch pěkných, může se stát, že trenér od nich neodtrhne očit. Je pak na vás, zdali je vám to příjemné či nikoliv.

TIP: kurz koučování

Zachází s vámi jako se strojem a ne člověkem

Každý člověk má své meze a není stroj. Pokud vás trenér nutí do nadlidských výkonů, není to pro méně či vůbec trénovaného člověka vůbec dobré a on sám by to měl vědět. Tělo každého je stavěné jinak a jeho meze se prostě nesmyslným tlačením nedají překročit.

Plete si aroganci se sebevědomým

Jde o typ člověka, který má velké svaly, je to narcis a myslí si o sobě bůh ví co? Možná byste se měli podívat po někom jiném. S takovým člověkem to totiž nikdy není lehké a pokud vás má něčemu naučit o to více je to těžší.

Read more

Local News