Pět důvodů proč mít rád zimu

Share

Známe to všichni, jen se trošku ochladí a každý začne nadávat. V tramvaji jsou lidi naštvaní, že se netopí, nebo že se topí moc. Všechno klouže, anebo je mokro. Ke všemu musíte začít používat věci jako krém na ruce a balzám na rty, jinak byste se snad za chvíli svlíkli z kůže. Něco dobrého na té zimě ale přece je. Našli jsme hned pět věcí.

Zmizí pejskaři

Ti naši malí chlupatí miláčkové, kuličky chundelatý nejsou na mráz stavění. Takže se nemusíte denně motat v parku mezi tisíci psy a hádat se s jejich páníčky a paničkami, jestli vám botu označkovala jejich fena nebo cizí. Přinejmenším snadno rozeznáte pachatele podle vzoru na jeho ručně pleteném roláčku.

Objeví se alkohol

Řekněme si to narovinu, kdy jindy než v zimě jsou na každém rohu stánky se svařeným vínem nebo jinou dobrotou na zahřátí. Jen tak mimochodem nechápu, proč v létě nejsou stejný stánky s pivem. Kdo nepije víno, určitě pije rum a dá si grog, ten taky funguje jak má. Rum totiž pijou pivaři, tak musejí být spokojené obě strany. Jestli se vám nelíbí ani jedna varianta, nejspíš vás stejně vozí po městě osobní řidič a nemáte důvod číst tenhle článek.

Výmluvy, výmluvy, výmluvy

„Kde jsi tak dlouho?!“Promiň, zlato, bylo strašný náledí, musel jsem jít strašně pomalu.“ „Promiň, andílku, napadla trocha sněhu a hned nejezdí tramvaje.“ „Promiň, lásko, musel jsem škrábat auto.“ Anebo dokonce: „Proč nemůžeš přijít?!“ „Promiň, miláčku, v tom mrazu sem vůbec nenastartoval.“  „Promiň beruško, spadly nám u baráku kvůli námraze dráty, zavolal jsem elektrikáře a musím na ně počkat.“ Tohle myslím nepotřebuje další komentář.

Svačina tě nezradí

Dáte si v létě zmrzlinu a ona se hned rozteče, pivo hned zteplá a tak podobně. Drahá vám udělá do práce svačinu a je 30°C plus? Taky to není zrovna hitparáda, když si ji pak chcete odpoledne sníst. Takže hurá, přes zimu je svět jedna velká lednička. A když té vaší milované donesete, po včerejším divokým flámu a trapných výmluvách výše, na omluvu její oblíbený Carla višně v hořké čokoládě, nebude z nich hned rozpuštěné cosi a třeba vám to i odpustí.

Romantische na flákačku

Dostali jsme se k dost důležitému bodu, kvůli kterému mnozí z nás zimu přímo milují.  Ano, mluvím o těch šťastných z nás, kteří mají doma romantickou duši. Ona miluje dlouhé procházky v parku, dlouhé pozorování hvězd, dlouhé sledování labutí, nebo holubů, nebo čehokoliv a taky zoo. Jakmile je pod nulou, milí pánové, všechno tohleto se automaticky nemusí. Romantika se přesune do ložnice k filmu, a to už je jiná!

Read more

Local News