Pánové, zařizuje si byt? Poradíme pár tipů

Share

Někdo si tím projde jednou za život, jiný se stěhoval už tolikrát, že už je to pro něj denní chleba. Ale první stěhování si určitě pamatuje každý. Jedná se o odloučení od rodičů, kde je každý zvyklý na svůj „dětský pokojík“ – nábytek tam obvykle nikdo moc neřeší a je to snůška nejrůznějších stylů.

Pokud si ale zařizuje už vlastní byt, určitě nad vším pečlivě přemýšlíte. Jedním z nejdůležitějších míst v bytě je určitě obývák a kuchyň. V obýváku budete trávit nejvíce času přes den a proto je nanejvýš důležité, abyste si ho zařídili vkusně a hlavně prakticky a funkčně.

Co všechno budete do obýváku potřebovat?

  1. něco pod televizi – určitě sleduje často sportovní zápasy a je nutné mít v obýváku pořádnou televizi – obvykle se umisťuje naproti pohodlné sedací soupravě. Televizi můžete umístit buď do obývací stěny nebo na menší stolek pod televizi. Obývací stěny byly moderní za dob našich rodičů a určitě je každý dobře zná. Vevnitř byly vždy vyskládány nějaké hrníčky na kafe nebo skleničky na víno a pravidelně se na nich usazoval prach. Pokud Vás nebaví každý týden běhat po bytě s hadříkem na prach, volte raději jednoduchý stolek pod televizi, v módě jsou teď jednoduché obývací stěny – inspirací Vám mohou být tento model:

obyvaci-stena-1 2. pohodlné křeslo – to je základ každého obýváku. Přece se nebude tísnit na gauči, ze kterého po delším sledování televize začnou bolet záda. Křesel se v této době vyrábí celá řada, nejznámější je asi křeslo z reality show Vyvolení, viz. foto:

apollo 1799 Kč

Toto křeslo můžete sehnat již od 1799 Kč.

3. sedací soupravu – pokud jste „gaučový typ“ určitě Vás nemine nákup pohodlné sedací soupravy. Sedací soupravu je možné vybrat pohodlně přes internet a nechat si ji dovést a vynést do patra – jinak je to docela náročné takto objemný nábytek dostat lehce do bytu. Osobně bych doporučil spíše látkové sedací soupravy, u kožených se často potí zadní části těla a záda. U soupravy je také důležité, aby šla rozložit a dalo se na ní i přespat, přeci jenom když přijede návštěva a máte malý byt, tak Vám tato rychlá varianta postele určitě přijde vhod. Jako bonus poslouží úložné prostory v sedačce, kam si můžete dát třeba peřiny nebo polštáře.

Pro celou řadu dalších inspirativních nápadů navštivte web Biano.cz

Read more

Local News