Ovlivnily vývoj lidstva bytosti z vesmíru?

Share

Každý, kdo se na malý moment zadívá do nekonečných dálav tmavého vesmíru ozdobeného několika jasně zářícími body, tak si určitě pohraje s myšlenkou, jestli jsme ve vesmíru opravdu sami. Tolik hvězdného prostoru přeci nemůže náležet pouze nám. Tento sobecký pohled a zdánlivá neschopnost přírody se vzchopit na jiné planetě podobné té naší je spíše utopií.

Oficiální návštěva mimozemské civilizace je možná už za dveřmi, ale je zde i možnost, že nás navštívily v dávných dobách.

Objevují se zde i teorie o přímé účasti na vzniku naší rasy. Existuje celá řada archeologických nálezů, které naznačují, že nás v minulosti mohly určité vyspělé civilizace navštívit. Podívejte se na dochované památky a artefakty ze starobylých civilizací, jako je sumerská, egyptská či mayská.

Ať už jde o geniální stavitelské dovednosti pradávných kultur, nebo o neuvěřitelně přesné matematické či astronomické propočty, tak všechna tato fakta nám připomínají, jak málo toho o své minulosti víme. Dokonce se zdá, že dřívější vymřelé civilizace v mnohém převyšovaly ty soudobé a po nich jdoucí. Je možné, že by jim s jejich výtvory, stavbami a výpočty pomáhaly mimozemské civilizace? Proč mayská nebo egyptská kultura je natolik pokrokově odlišná od těch ostatních a kde načerpaly tolik důležité poznatky. Pomáhal jim snad někdo v jejich vývoji?

V jedné z dochovaných písemných listin věnovaných dobyvateli H. Cortésovi od aztéckého krále Montezumy II stojí:

„Vám stejně jako mně je známo, že naši předkové nepocházeli z této země, v níž teď žijeme, nýbrž že sem přišli pod vedením vladaře z nesmírných dálav.“

Možná, že v tomto jinotaji můžeme hledat vesmírné končiny. Podle mnohých badatelů by bylo velice nezodpovědné absolutně zavrhnout teorii o propojení lidské civilizace s tou kosmickou. Archeologické artefakty nám předkládají mnohé podobnosti s raketami, kosmonauty a návštěvníky z jiného světa. Kde by tito lidé vzali inspiraci?

Milton Arno Leof při jedné ze svých pravidelných výprav objevil velice zvláštní sošku, která nápadně připomíná astronauta. Na tom by nebylo nic zvláštního, pokud by artefakt nepocházel ze staré olmécké říše z území nynějšího jižního Mexika. Jaké bylo Miltonovo překvapení, když se za několik let po jeho objevu uskutečnil první let do kosmu. Ihned pochopil, co je ta zvláštní helma a rukavice na olmécké sošce.

Jde o další nevyvratitelný důkaz, že nás v minulosti navštívila vyspělá civilizace, nebo jde o bujnou představivost tamních obyvatel?

Read more

Local News