Ovládnutím tantry k lepšímu sexu?

Share

Jedním ze způsobů, jak zkvalitnit sex, je praktikovat tantru. Co je tantra a čím se liší tantrický sex od klasického? Vyzkoušejte ho a zachutná vám napořád.

Kde se vzala tantra

Tantra je záležitost stará více než 2 tisíce let. Zrodila se v Indii a její zásady byly v prvních staletích po Kristu zaznamenány v Kámasútře. Kámasútra není jen obrázková kniha sexuálních poloh, ale poskytuje poučení o tom, jak funguje sex, jak si vybírat partnery a o dalších otázkách milostného života.

Co je tantra

Tantra je myšlenkový směr, který usiluje o osvobození duše člověka skrze tělo, o harmonii a rozvoj duše a těla. Slovo tantra doslova znamená „tkanivo“ nebo „systém“, toto tkanivo se skládá z dvou principů, mužského a ženského. V tantře jde o spojení těl i duší milenců, o harmonii a duchovní prožitek. Tím se liší od klasického sexu, protože nejdůležitější je zde práce s vlastní psychickou energií, nejde jen o popis technik, co lze dělat s tělem.

Tantru můžeme vnímat jako způsob, jak prohloubit a prodloužit rozkoš. Tantrický sex ocení zvláště ženy, protože nabádá muže k tomu se jim déle a intenzivněji věnovat. Na své si přijdou ale i muži, těm tantra nabízí možnost zažít orgasmus i bez ejakulace, tím pádem i možnost pokračovat po něm dál v sexu. Oddálení ejakulace je výhodné pro obě strany.

Opravdu zkušení muži mohou zažít orgasmus i několikanásobný, vyplatí se proto trénovat a je to opravdové lákadlo pro naši požitkářskou kulturu. Je dobré mít na paměti, že v tantře na rozdíl od našeho běžného přístupu k sexu, se „nesoutěží“ o orgasmus, nejde o jeho dosažení za každou cenu. Jde spíše o to umět si vychutnat blízkost druhého, o duševní splynutí.

Jak začít s tantrou

Tantra zahrnuje mnoho technik, mezi které patří jóga, tanec, dýchací cvičení, masáž, práce s psychikou, různé polohy těla,… Nespěchejte, „mistry“ tantrického umění se nestanete ze dne na den. Zvolte si své vlastní tempo. Záleží na vás, jestli budete z tantrického vědění čerpat jen kousek nebo se chcete naučit úplně všechno.

Pro ty, kteří se chtějí jen inspirovat, jak zlepšit své radovánky, doporučujeme vyzkoušet techniky vedoucí k oddálení ejakulace. Zájemci, kteří se chtějí tantře věnovat do hloubky a nezajímá je jenom, jak být výkonnější v posteli, by měli začít pracovat nejprve se svou myslí, naučit se meditovat.

Jak na to

Můžete se s partnerkou zapsat na speciální kurzy, které jsou pořádány ve vašem městě, koupit si knihu nebo zhlédnout video. Pokud ale nechcete vyhazovat peníze za něco, co nevíte, jestli vám něco dá, sledujte v následujících týdnech náš rychlokurz a vše si doma podle libosti vyzkoušejte.

Nevíte, jak správně meditovat? Co je to orgasmus v tantrickém umění? Co radí tantričtí mistři pro oddálení ejakulace? Jak správně provádět tantrickou masáž? Chcete se seznámit s tantrickými erotickými rituály? Jaké způsoby líbání popisuje tantra? Co se vlastně píše v Kámasútře?

Literatura o tantře

Protože o tantře kolují různé neúplné informace, vybrali jsme některé knihy, které stojí za to si přečíst. Vždyť svoji knihu o tantře má i slavný guru Jára. Vyplatí se dát si pozor, co čtete a hlavně číst kriticky. Abyste se v tom balastu vyznali, přinášíme vám malý přehled knih o tantře.

1.Osho

U tohoto duchovního učitele a indického guru se vyplatí začít. Osho je autorem mnoha knih o tantře, z nichž za zmínku stojí „Od sexu k nadvědomí“ (1996), „Tantra, spiritualita a sex“ (2003), „Sex“ (2006). Za svého života se Osho snažil v Indii detabuizovat téma sexu, později žil v Americe, kde se stal velmi oblíbeným. Jeho knihy mají asi nejblíž k čisté podobě tantry, neochuzené o duchovní rozměr.

2. Guillermo Ferrara

G. Ferrara je španělský guru, který vydal knihu „Tantra – Cesta ke skryté vnitřní síle a opravdové slasti“ (2011). Kromě duchovní stránky se detailně věnuje sexu. Kniha má mnoho ilustrací k jednotlivým sexuálním rituálům a obsahuje v sobě i Kámasútru a různé rady, jak vylepšit sexuální život.

3. Margo Anand

Tato francouzská psycholožka, která vede semináře o tantře, popisuje ve svých knihách praktické metody, jak dosáhnout vyrovnanosti a prohloubit sexuální rozkoš. Přizpůsobuje se západnímu chápání tantry, klade tedy důraz na její sexuální stránku. Svoje příspěvky o technice tantrického sexu publikovala v knihách „Umění sexuální extáze“ (1997) a „Umění sexuální magie“ (1998).

Tantra ve filmu – Tantra (2010)

Další informace o tantrickém sexu přináší český dokumentární film od režiséra Benjamina Tučka. Není o tantře v její původní Západem „neznečištěné“ podobě. Přináší informace o technice sexu, i když tantra není jen o sexu. Pohybujeme se v prostředí semináře, kterého se zúčastní několik párů, kteří se nechávají vtáhnout do umění tantry. Z filmu můžete mít rozporuplné pocity, proto ho berte trochu s rezervou. Mnoho informací o tantře vynechává, přesto je to zatím nejzajímavější dokumentární příspěvek o této problematice.

Read more

Local News