Oslňte své posluchače s prezentačními pomůckami

Share

Připravit prezentaci, která zanechá v posluchačích nezapomenutelný dojem, chce cvik a taky vhodné pomůcky. Nejen dobře strukturovaný projev a důležité myšlenky, součástí skvělé prezentace jsou také obrázky, grafy, přehledy promítané na velké plátno. Člověk si víc zapamatuje to, co nejen slyší, ale zároveň i vidí. S pomocí tabulí, nástěnek, projektorů pomůžeme posluchačům zapamatovat si z přednášky mnohem více.

Vybavte kancelář a školicí místnost

Prezentační pomůcky pro jednání a veřejné prezentace jako tabule, flipcharty, nástěnky, vázací systémy, stojany a další prezentační systémy dojem z vaší prezentace umocní. V místnosti, kde se konají jednání, mítinky, školení, nesmí chybět vhodné prezentační pomůcky. V každém případě se hodí přenosný flipchart s papíry, který se dá přemisťovat tam, kde je zrovna zapotřebí. Ve školicí místnosti se hodí mít tabule a přístroj k promítání napevno připravené.

O prezentačních pomůckách

Hlavní body prezentací pište během svého vystoupení fixem na flipchart nebo napevno umístěnou bílou tabuli. Po skončení akce se poznámky zlikvidují. Pokud se stejná školení opakují nebo je třeba připomínat hlavní myšlenky v místech, kam se lidé vracejí, hodí se na stěnu umístit korkové nástěnky a na ně připevnit obrázky, hesla, slogany, výzvy. K podobnému účelu slouží magnetické lakované nástěnky. Třetí možností je oblíbené promítání připravených prezentací z počítače přes projektor.

Jaký projektor bude ten pravý

Než si svůj projektor vyberete, měli byste si nejprve dobře promyslet, k čemu jej budete
konkrétně používat. Od toho se odvíjí nároky na zvolenou technologii, rozlišení nebo hodnotu jasu. Důležitým parametrem je také projekční vzdálenost. Pokud víte, kde budete promítat, a projektor tam bude nastálo umístěný, můžete vybrat ten nejvhodnější model.

LCD projektory (Liquid Crystal Display)

LCD projektory vytvářejí obraz tak, že světlo z výkonné lampy je promítáno skrze LCD panely. Jejich výhodami jsou lepší poměr ceny a kvality, více funkcí nebo delší životnost lampy. Mezi nevýhody patří horší podání barev, nižší kontrast, klesající kvalita obrazu, vyšší hlučnost nebo vyšší poruchovost.

DLP projektory (Digital Light Processing)

DLP projektory vytvářejí obraz pomocí odrazů světelného toku od zrcátek na polovodičový DMD čip. Jsou sice dražší, ale mají lepší barvy, vyšší kontrast, trvalejší kvalitu obrazu, nižší hlučnost a hlavně nižší poruchovost.

Pro každého spíkra se něco najde

Lektor pohybující se po různých místech si může pořídit své mobilní pomůcky – levnější  flipchart či dataprojektor, které se hodí i do menších firem. Coworkingová centra a školicí místnosti vybaví provozovatelé kvalitnějším zařízením, které bude mít své pevné místo. Určitě je z čeho vybírat.

Read more

Local News