Nový mazlík do garáže – Porsche Cayenne Platinum Edition

Share

Porsche připravilo Cayenne Platinum Edition. Speciální provedení modelů Cayenne Diesel a Cayenne S E-Hybrid lze na první pohled snadno rozpoznat podle nezaměnitelně sportovního vzhledu.

Oba modely nabízejí prémiovou výbavu za velmi atraktivních cenových podmínek. Například kola RS Spyder s průměrem 20 palců jsou doplněna rozšířenými lemy blatníků. Exkluzivnímu interiéru dominují kůží čalouněná sportovní sedadla s elektrickým nastavováním v osmi směrech a vytlačeným znakem Porsche na hlavových opěrkách.

Označení Platinum Edition Porsche tradičně používá po omezenou dobu pro vybrané verze jednotlivých modelových řad.

porsche-2

Rozšířená výbava nových modelů zvyšuje zejména úroveň komfortu a bezpečnosti. Standardní výbavou modelů Cayenne Platinum Edition jsou například Bi-xenonové světlomety s funkcí Porsche Dynamic Light System (PDLS), posilovač řízení Plus a parkovací asistent ParkAssist pro přední a zadní část vozu. Naposled jmenovaný prvek výbavy nejenže na překážku vpředu či vzadu upozorňuje akusticky, ale současně dané vzdálenosti znázorňuje také opticky na centrálním displeji. Vnější i vnitřní zpětná zrcátka jsou vybavena samozatmívací funkcí, zabraňující oslnění řidiče. Nedílnou součástí výbavy jsou i zatmavená skla v zadní části vozu, zvyšující soukromí na zadních sedadlech.

porsche-3

Standardní výbavou je nemetalická černá a bílá barva. Volitelně jsou k dispozici metalické laky Deep Black, Purpurite, Mahogany, Carrera White a Rhodium Silver. V barvě karoserie jsou lakována i rozšíření blatníků. Exkluzivní vzhled těchto modelů vhodně doplňuje paket lesklých lišt pro exteriér.

porsche-4

Osvětlené nápisy v nástupních prazích z nerezové oceli dávají každému, kdo nastupuje do těchto modelů Cayenne, jasnou informaci o jejich speciálním statusu. V prvním případě se rozsvítí nápis „Platinum Edition“, ve druhém „Cayenne S E-Hybrid Platinum Edition“. Součástí výbavy modelů Platinum Edition je také nejnovější generace systému Porsche Communication Management (PCM), jehož součástí je online navigační systém, modul Connect Plus a zvuková aparatura BOSE® Surround Sound. Přístrojovou desku zdobí vkusně navržené analogové hodiny, součástí výbavy Cayenne S E-Hybrid je též nezávislé topení/klimatizace.

porsche-5

Vznětový třílitrový motor V6 modelu Cayenne Diesel Platinum Edition disponuje výkonem 193 kW (262 k) a v kombinovaném režimu NEDC spotřebuje v závislosti na použitém rozměru pneumatik od 6,8 do 6,6 litru nafty na každých 100 kilometrů jízdy. Celkový výkon Cayenne S E-Hybrid činí 306 kW (416 k). Dokonalá spolupráce zážehového třílitrového motoru V6 a elektromotoru znamená kombinovanou spotřebu 3,4 až 3,3 l/100 km. Cayenne Diesel Platinum Edition stojí 2 121 000 (včetně DPH), zatímco Cayenne S E-Hybrid Platinum Edition má cenu stanovenou na 2 565 000 (včetně DPH). Modely Platinum Edition lze objednávat již nyní a na trh budou uvedeny začátkem června. Specifikace Porsche Cayenne Platinum Edition se mohou na jednotlivých trzích lišit.

Read more

Local News