Normální vědec neexistuje aneb kdo nám přináší objevy

Share

Společnost se na vědce dívá jako na osoby, které nás dokáží uchvátit svojí inteligencí a kterých si opravdu velmi vážíme. Zároveň si však často uvědomujeme, že vědec, jakožto člověk, nemůže být logicky v pořádku. No uvědomme si, kdo z nás by tak moc rád trávil svůj život v laboratořích, archívech, dílnách a dalších místech určených pro bádání.

Koho z nás by fascinovalo rozmnožování chrobáků, nebo rozmnožování roztočů na chrobácích. Zkrátka vědec je ve většině případů zapeklitá osoba. Toho jsme byli svědky již v minulosti. Prozraďme si tedy nějaké zajímavosti o vědcích z naší minulosti.

Albert Einstein

Albert Einsteinů ve svém mládí neprokazoval známky geniality. Bylo to velmi rozpustilé dítě, které neposlouchalo a trpělo enormní hyperaktivitou. Hyperaktivita se přenesla i do školních let, kde byla spojena s nepozorností a roztěkaností. I to způsobilo, že malý Bertík dokonce propadal z matematiky. Jak ale stárnul, tak ho, více než běhání po všech čertech, chytla fyzika. V té se zdokonalil natolik, že se stal tvůrcem teorie relativity a také se výrazně podílel na výzkumu gravitace i kvantové teorie. Ačkoliv byl Albert génius, měl také pár svých prazvláštních úchylek. Mezi ně například patřilo projíždění se na plachetnici v absolutním bezvětří.

Rád si prý také dlouhé hodiny pročesával knír a vlasy, při přemýšlení nad chodem vesmíru.

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci patřil, alespoň podle našeho názoru, mezi nejgeniálnější lidi této planety. Tento chlapík se zkrátka seknul o pár století. Kdyby tomu tak nebylo, již teď bychom cestovali prostřednictvím hyper pohonu. O Leonardovi se ví, že měl jakousi divnou zálibu v konstruování válečných strojů, které nepřátele povětšinou všelijak osekávaly. Často se o něm tvrdí, že ženy, které malovat, také občas pomiloval.

Někteří o něm dokonce tvrdí, že byl ve spojení s mimozemskými bytostmi, které mu předávali své vědění, a on se ho chudák snažil převést do dřevěných a kamenných podmínek své doby.

Johan Konrad Dippel

Johan Konrad Dippel se narodil na hradě Frankenstein a již to vám může velmi napovědět. Tento vědec, který žil v 17. století, je autorem jedné z prvních syntetických barev a to pruské modři. Povídalo se však o něm i to, že velmi rád experimentoval na lidech. A je to právě on, kdo se stal předlohou pro mezinárodního strašidláka, kterého nakrmil několika tisíci volty a tak v něm probudil život, který v něm již dávno vyhasl.

Read more

Local News