NEVÍDANÉ! Antická socha jako důkaz, že naši předkové používali notebooky

Share

Máte rádi historické zajímavosti, záhady? Pak si můžete popřemýšlet nad antickou sochou z Gettyho muzea v kalifornském Malibu. Socha pochází z dob 100 let před naším letopočtem, přesto se zdá, že vyobrazuje naše moderní technologie, konkrétně laptop s výstupy pro USB port.

Artefakt pojemnovaný „Náhrobek z Naiskos s trůnící ženou se služebnou“ nedává spát všem milovníkům historických záhad. 

Podle legend ovládaly kněžky z věštírny v Delfách pokročilé technologie a měly informace, o kterým se běžným smrtelníkům mohlo jen zdát. A právě to je to, co hraje zastáncům konspirací do karet. Jeden z nich uvedl: “Neříkám, že to je starověký přenosný počítač, ale když se na tu sochu podívám, nemohu si pomoci a musím myslet na Delfskou věštírnu, jejíž kněžky se dokázaly spojit s bohy a získávaly od nich pokročilé informace a nejrůznější poznatky.“

predkove-technologie-1

Mohla by to být šperkovnice?

Zatímco někdo v předmětu vidí moderní notebook, mnozí s těch, kteří stojí nohama pevně na zemi a nelítají v oblacích za vlasy přitažených vysvětlení, se domnívají, že jde o vyobrazení šperkovnice nebo voskové tabulky, do níž se psalo rydlem.

Zastánci paranormálních jevů ovšem oponují, že na šperkovnici je to příliš úzké a psací potřeby té doby prý vypadaly zcela jinak. 

Co si myslíte vy? 

Read more

Local News