Největší playboyové a vzorňáci ve Formuli 1

Share

Svět formule 1 je nejenom světem burácejících motorů, nebezpečných závodních okruhů a spálených pneumatik, ale též jednotlivých jezdců jakožto jedinečných individualit. Zatímco v kokpitu svého závodního vozu se piloti formule 1 odlišují maximálně tak barvou své přilby, v civilním životě jejich osobnosti jsou samozřejmě rozdílné. Kdo je či byl ve formuli 1 největším svůdníkem, a kdo naopak naplňuje ideál vzorového manžela?

Playboy č. 1 ve Formuli 1

Řekne-li se Playboy a Formule 1, pravděpodobně se všem automaticky vybaví britský jezdec James Hunt, nespoutaná legenda 70. let a vítěz ročníku 1976. Díky svému nezřízenému jezdeckému i životnímu stylu se tento blonďatý Angličan stal doslova magnetem na ženy, kterých jeho postelí za jeho poměrně krátký, ale o to intenzivnější život prošlo skutečně nevídané množství. Dravý závodní styl Jamese Hunta a jeho strhující jezdecké souboje s Rakušanem Nikim Laudou a jejich naprosto odlišné povahy se ostatně staly vděčným námětem filmu Rivalové, který donjuanský charakter britského závodníka poměrně přesně vykresluje.

V moderní éře se nástupcem Jamese Hunta a pomyslným dědicem svůdcovského trůnu stal jeho krajan Jenson Button, shodou okolností též působící v týmu McLaren. Můžete si být jisti, že tohoto britského hezouna prakticky téměř vždy najdete v blízkosti nějaké z modelek, pravděpodobně v jeho rezidenci v Monaku nebo na některém z luxusních večírků, kterých se Button více než rád účastní. Button je zkrátka prototypem muže, který si nebojí užívat si života plnými doušky a nadto se to nebojí dát mediím najevo.

Tak jak se Buttonova závodní kariéra však s přibývajícími lety chýlí postupně ke konci, vyvstává otázka, komu předá playboyské žezlo? Bude to mladičký Holanďan Max Verstappen, který již několikrát ukázal, že mu dravost a zběsilé kousky rozhodně nejsou cizí, nebo např. jiný britský bouřlivák Lewis Hamilton, který se kromě svých závodních výsledků „proslavil“ též vztahem s americkou zpěvačkou Nicole Scherzinger? Nebo překvapí někdo úplně jiný? To a mnohem více můžete sledovat jak přímo na okruzích formule 1 a v jejím zákulisí, tak i na stránkách http://extra.bet365.com/news/cs, kde najdete všechny důležité události i drby ze zákulisí.
Vzorňáci“

Koho hledat ve Formuli 1 na opačném pólu playboyského spektra? V prvé řadě nelze opětovně nezmínit trojnásobného vítěze seriálu Nikiho Laudu, který šampionát opanoval v letech 1975, 1977 a 1984, resp. jeho patnáctileté manželství s Marlene Knaus a skutečné minimum bulvárních skandálů. Slušňácký štafetový kolík po konci kariéry Laudy následně převzal jiný německy hovořící pilot, „pan formule 1“ a legenda motorsportu Michael Schumacher. Německý pilot se po čtyřech letech v závodním seriálu v roce 1995 ve svých 26 letech oženil s Corinnou Betsch a po celou svoji kariéru se vyhýbal jakýmkoliv milostným avantýrám. Odměnou mu budiž více než dvacetileté manželství, dlužno dodat že však v poslední době těžce poznamenané úrazem hlavy a Schumacherovým dlouhodobě špatným zdravotním stavem.

A kdo je tím nejvzornějším manželem z jezdců současného závodního pole? Kandidátů je bezpochyby více, mezi nejvážnější adepty na pomyslný titul lze zařadit Schumacherovo krajana Nico Rosberga, finského vzorňáka Valtteriho Bottase či jeho švédského vrstevníka Marcuse Ericssona, u nichž byste mezi novinovými titulky zprávy o jejich milostných avantýrách hledali jen opravdu stěží. Dlužno však dodat, že v současné době je mezi piloty formule 1 milostných průšvihářů spíše pomálu, neboť si jednotlivé stáje i kvůli sponzorským příjmům pečlivě střeží svůj mediální obraz, který by jakýkoliv osobní skandál jejich jezdce mohl narušit; z tohoto důvodu tak hrají při rozhodování o angažování i neangažování jezdce do týmu právě i jeho osobní kvality.

Read more

Local News