Nejslavnější talk-show u nás i v zahraničí

Share

Všichni si pod názvem talk-show představujeme televizní, nebo rozhlasový žánr. Jde o pořady, kde s moderátorem diskutují hosté na nějaké zajímavé téma. V tomto článku zmíním slavné světové talk-show i jejich hostitele. Našim nejslavnějším moderátorem tohoto žánru je herec Jan Kraus.

Dědeček Jay Leno

Za jednoho nejslavnějších moderátorů talk-show označujeme Jay Lena, známého z americké The Tonight Show. Jen významné osobnosti jsou zde pozvány na kus řeči. Jako jeden z mála českých hvězd, vstoupil do jeho studia i extrémní rybář Jakub Vágner. Jay upozornil i na incident exprezidenta Václava Klause, během státní návštěvy v Chile. Díky moderátorovi a Youtube obletělo video, kde Klaus údajně krade pero, celý svět. Moderátor představil upravené video s dvojníkem chilského prezidenta.  Jay směřoval pozornost na parodovaného Sebastiána Piněru, který ve videu seděl vedle Klause. Podle něj na krádeži pracují hlavy státu jako jeden tým. 

Slavná show televizi NBC slušně vydělává, má výbornou sledovanost, možná právě díky moderátorovi, který s velkou pravděpodobností moderování zanechá na jaře.  Po něm nastoupí mladý herec a komik Jimmy Fallon. Ten mnohem víc pracuje při své práci s internetem a sociálními médii, než tradiční Leno.

Jimmy Kimmel si hraje

O třídu lépe než Jimmy Fallon zvládá rozhovory Jimmy Kimmel. Moderuje noční talk-show Jimmy Kimmel Live! Je to šprýmař. Rád si ze všeho dělá legraci. I ze svých hostů. Má spostu kontaktů. Proto v jeho show není o hvězdy nouze. Jimmy Kimmel je také proslulý svými parodickými videi. Přišel se smyšleným trailerem na vlastní film, který nazval Movie: The Movie. Pokračování má název  Movie: The Movie: 2V.

Oprah dává naději

Další slavnou moderátorkou je Oprah Winfreyová. Tato žena černé pleti má na Američanky velkých vliv. Když hubne Oprah, hubnou všechny ženy. Moderátorka dokonce motivuje k přispívání na charitu. Věrné fanoušky obdarovala autem, nebo je vzala do Austrálie na natáčení show. Diváky tímto gestem naprosto šokovala. Skoro všichni ji milují, proto se nedivme, že dnes už má svou vlastní televizní stanici OWN (The Oprah Winfrey Network). Zde Oprah opět rozdává naději.

Britský humor Grahama Nortona

Opravdu barevnou show předvádí vtipný a bláznivý Graham Norton ve svém pořadu. Divák se opravdu zasměje. Pokud má rád britský humor. Nechybí zde vtipné monology moderátora. Hosté jsou pozváni najednou, takže dochází k hromadné konverzaci a k výměně názorů všech v křesle. Navíc zde platí pravidlo, že otázku může položit kdokoliv.

Co chybí té české talk-show? Možná tady chybí takový pořad, který by hned reagoval na aktuální dění. Všechny talk-show jsou sestříhané a často se mluví o něčem, co je už vyřešené a také momentálně nezajímavé. Mělo by se více diskutovat nad horkými zprávami. Není na škodu dát možnost divákům a dalším hostům, aby položili svou otázku. Je u nás moderátor, který by takovou show zvládl kočírovat? Je to Kraus? Šíp? Pawlowská? Mareš? Eben?…

Read more

Local News